Match Center & Odds

Eredivisie - Nederland

14-01-2023 21:00

629

Ajax

593

FC Twente

Voorbeschouwing Ajax – FC Twente (14-01-2023)

Een echte topper zaterdagavond in Amsterdam. Landskampioen Ajax ontvangt een van de verrassingen van dit seizoen, FC Twente.

De Tukkers zullen staan te trappelen om het Ajax erg moeilijk te maken. Als FC Twente van Ajax wint, passeert het de Amsterdammers op de ranglijst. En zo ondenkbaar is dat niet.

Ajax lijkt de slechte vorm van voor de winterstop ‘gewoon’ te hebben doorgetrokken. De hervatting begon met een teleurstellend 1-1 gelijkspel bij NEC.

FC Twente opende met een zakelijke 2-0 thuisoverwinning op FC Emmen. Zakelijk is wel de juiste omschrijving voor de ploeg van Ron Jans. Het is zeker niet altijd even sprankelend, maar de punten komen wel binnen. En daar gaat het toch uiteindelijk om.

FC Twente heeft na 15 wedstrijden met afstand de minst gepasseerde defensie van de eredivisie. Slechts 9 keer wist een tegenstander te scoren.

Altijd spektakel

Duels tussen Ajax en FC Twente staan vaak bol van het spektakel. Niemand in Amsterdam, en vermoedelijk ook niet in Enschede, vergeet de kampioenswedstrijd uit 2011. In een onderling duel werd gestreden om de titel. Ajax won, met 3-1. Vorig seizoen was het geen wedstrijd, toen was Ajax met 5-0 de sterkste.

Maar in het verleden heeft FC Twente het de Amsterdammers al vaak lastig gemaakt. De kans dat dit zaterdag weer gaat gebeuren is meer dan aanwezig.

Ajax draait gewoon niet lekker. Het elftal is aan het zoeken. Voor trainer Alfred Schreuder is het de vraag hoe lang hij nog mag aanblijven. Als de resultaten blijven tegenvallen, zal zijn positie alleen maar wankeler worden. Voor Schreuder is FC Twente een bijzondere tegenstander. Hij heeft er gespeeld en is er trainer geweest.

Ajax is in een thuiswedstrijd altijd favoriet. Normaal gesproken dan. Een Amsterdamse zege is namelijk allerminst zeker. Dit is een lastig duel om een ‘zeker’ gokje te wagen.

Logo Betcity

ODDS BOOSTS

Alleen voor nieuwe spelers

50x je inzet bij een overwinning van Ajax, Feyenoord of PSV

ODDS BOOSTS

Nieuwe spelers kunnen nu 100x hun inzet pakken.

Zet €1 in op een overwinning van Ajax, Feyenoord of PSV in de eredivisie en ontvang bij winst €100 in je spelersaccount!

Schrijf je hier inWat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares