Voorbeschouwing Ajax – FC Utrecht (21-05-2023)

Een duel dat altijd beladen is en vaak voor spektakel zorgt. Ajax – FC Utrecht leeft, bij beide ploegen.

Voor FC Utrecht staat er alleen prestige op het spel. De Domstedelingen zijn al zeker van de play-offs voor Europees voetbal. Vanuit dat oogpunt kan Utrecht het duel zonder druk spelen, voor zover dat mogelijk is tegen Ajax.

De Amsterdammers moeten winnen, om de derde plaats vast te houden. De landstitel was al een tijdje weg, de bekerfinale werd eind april verloren, de strijd om plek twee wat later ook. De inzet is nu plaatsing voor de Europa League.

Over Ajax heeft iedereen een mening. Dat is eigenlijk altijd zo, maar helemaal als het niet goed gaat. Aanvoerder Dušan Tadić speelt daarin de ongewilde hoofdrol. Steeds meer ‘kenners’ zijn van mening dat hij zijn beste tijd gehad heeft.

Over de toekomst van huidig trainer John Heitinga bestaan eveneens twijfels. Daarnaast is het iedere week weer de vraag wie er in de spits staat. Het zijn weleens betere tijden geweest in Amsterdam.

Herhaling van vorig seizoen?

Voor de laatste zege van FC Utrecht hoeven we niet ver terug in de tijd. Vorig seizoen wist FC Utrecht namelijk met 1-0 te winnen in Amsterdam. Django Warmerdam maakte destijds het enige doelpunt. Bij Utrecht zullen ze er alles aan doen om die stuntzege te herhalen.

Ondenkbaar is het natuurlijk niet. Ajax is niet in vorm. FC Utrecht ook niet echt, maar tegen Ajax kan de ploeg vaak wat meer. Daarnaast heeft het met Douvikas een spits die ze makkelijk maakt. Dat lukte dit seizoen al 17 keer.

Ajax start wel als favoriet aan de thuiswedstrijd met Utrecht, maar de term huizenhoog is niet van toepassing. Daarvoor spelen de Amsterdammers te wisselvallig en bovendien niet goed genoeg.

Voor de neutrale toeschouwer wordt het hoogstwaarschijnlijk een leuk kijkstuk.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account