Voorbeschouwing Ajax – FC Volendam (26-01-2023)

Na zes wedstrijden zonder zege krijgt Ajax een unieke kans om het nodige vertrouwen op te doen. FC Volendam is de nummer 17 van de ranglijst.

En hoewel er na de winterstop twee keer werd gewonnen, is FC Volendam de grote underdog in de Arena. Ajax heeft wellicht wat vertrouwen gehaald uit de topper tegen Feyenoord.

Waar het eerder tegen onder meer FC Twente zeer matig was, was Ajax zeker na rust de evenknie van Feyenoord. De geplaagde trainer Alfred Schreuder zei na het duel dan ook dat zijn team aan het groeien is.

Dat moet ook wel, want Ajax staat op de vijfde plaats in de eredivisie. De verschillen zijn klein, en met het relatief eenvoudige programma van de komende weken kan de wereld er over een maand heel anders uitzien.

Voor FC Volendam breken er juist zware weken aan. Na Ajax volgt met FC Groningen een direct concurrent, maar daarna wordt er tegen Twente en AZ gespeeld.

De grootste stunt ooit

Als Volendam donderdag van Ajax weet te winnen, zal het de grootste verrassing uit de clubgeschiedenis zijn. In het verleden is er overigens drie keer gewonnen in Amsterdam, weliswaar in een ver verleden.

De laatste Volendamse zege bij Ajax was in 1977. Het is overigens van februari 2009 geleden dat beide ploegen elkaar in Amsterdam troffen. Toen won Ajax moeizaam met 2-1.

Het ligt nu niet in de lijn der verwachting dat het moeizaam gaat verlopen. Zoals gezegd zal Ajax wat vertrouwen uit de Klassieker hebben gehaald. Een ruime zege lijkt dan ook waarschijnlijk.

Bij FC Volendam moeten ze hopen op bevliegingen en extra vuur bij wat ex-Ajacieden. Behalve trainer Wim Jonk gaat het dan vooral om Carel Eiting. Hij en Robert Mühren zijn de sleutelspelers van Volendam.

Maar of zij FC Volendam in de buurt van een punt gaan brengen, valt zeer te betwijfelen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account