Voorbeschouwing Ajax – Feyenoord (19-03-2023)

De wedstrijd waar iedere voetballiefhebber naar uitkijkt. Ajax – Feyenoord gaat beslissend zijn in de

Natuurlijk is na zondagmiddag de strijd nog niet gestreden, maar over een voorbeslissing kun je toch wel spreken. Zeker als Feyenoord wint, dan is de voorsprong met nog acht wedstrijden te gaan vijf punten.

Ajax heeft wel vertrouwen opgedaan in de aanloop naar de Klassieker. De op voorhand lastige uitwedstrijd bij sc Heerenveen werd makkelijk gewonnen. Ook Feyenoord heeft aan vertrouwen geen gebrek, hoewel het steeds moeizaam gaat.

Feyenoord heeft als nadeel dat het in de aanloop naar Ajax nog een zwaar duel met Sjachtar Donetsk moet spelen. Ook het belang van die wedstrijd is groot. De kans is meer dan aanwezig dat het zondagmiddag nog in de benen zit.

Wat dat betreft kan het een voordeel zijn dat er tegen Ajax moet worden gespeeld. Voor dit soort duels is het makkelijker om je op te laden dan tegen een laagvlieger.

Laatste overwinning Feyenoord

De laatste zege van Feyenoord in Amsterdam is lang geleden. Op 28 augustus 2005 werd er met 1-2 gewonnen. Daarna werd er nog twee keer een punt gepakt, de overige duels werden door de Amsterdammers gewonnen.

Ajax is een angstgegner voor Feyenoord. Of dat ook dit jaar het geval gaat zijn, is de vraag. Feyenoord zal de Klassieker met vertrouwen tegemoet zien. De Rotterdammers winnen hun wedstrijden, weliswaar moeizaam, en waren ze eerder dit seizoen in vrijwel alle toppers de bovenliggende partij. Overigens zonder deze duels te winnen.

Het belooft een open wedstrijd te worden. Feyenoord is zeker geen verdedigend ingestelde ploeg, en de kracht van Ajax ligt voorin. Het is vooraf moeilijk in te schatten op welke ploeg je je geld het beste kunt zetten.

Op basis van het verleden is dat Ajax. Kijk je naar dit seizoen, dan heeft Feyenoord het lichte voordeel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account