Voorbeschouwing Ajax – Fortuna Sittard (09-04-2023)

Na de teleurstellende 0-0 tegen Go Ahead Eagles moet Ajax het in eigen huis opnemen tegen Fortuna Sittard.

Afgelopen woensdagavond was het resultaat een stuk beter. De tumultueus verlopen bekerwedstrijd tegen Feyenoord werd met 1-2 gewonnen daarmee afgelopen is de bekerfinale een feit. De beker is leuk, maar kwalificatie voor de Champions League levert veel meer op.

Voor Ajax lijkt dit het hoogst haalbare. Acht punten achterstand met nog zeven wedstrijden te gaan tegen een Feyenoord in vorm is normaal gesproken te veel. Voor de tweede plaats gaat het spannend worden, met PSV op gelijke hoogte en AZ met slechts twee punten minder.

Fortuna Sittard heeft zich na een slechte start (vijf nederlagen in de eerste vijf wedstrijden) prima hersteld. Na de zege op FC Groningen van afgelopen weekend is Fortuna Sittard wel veilig. Een ideale situatie zou je zeggen, maar het rommelt bij Fortuna.

Sterspeler Burak Yilmaz kwam met een cryptische post op Instagram, waarin hij zijn vertrek leek aan te kondigen. De salarissen van maart zijn niet uitbetaald, en dat zint Yilmaz niet. Of hij zondag tegen Ajax meedoet, is zeer de vraag.

Druk op Ajax

De druk op Ajax is immens. In Amsterdam is de filosofie dat ze de beste zijn. Dat gaat dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet meer lukken. Naast plek twee grijpen en daarmee naast de Champions League, zou van een teleurstellend seizoen een dramatisch seizoen maken.

Na de 0-0 bij Go Ahead Eagles mag er niet opnieuw puntverlies worden geleden. In Deventer begon Brian Brobbey in de spits. Tot succes leidde dat niet, maar overdreven veel alternatieven heeft Heitinga niet. Of hij moet Kudus weer centraal voorin zetten.

In principe maakt het ook weinig uit wie er spelen. Ajax moet gewoon winnen. En hoewel het tegen Fortuna Sittard goede papieren heeft om de zege te pakken, gaat het niet eenvoudig worden.

De druk is er, de vorm wat minder.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account