Voorbeschouwing Ajax – Go Ahead Eagles (01-10-2022)

Nummer twee Ajax, het is even wennen. Na een tot dusver perfect rapport ging het laatste duel voor de interlandbreak tegen AZ met 2-1 verloren.

Nu kan zoiets natuurlijk een keer gebeuren en is AZ een van de betere ploegen uit de eredivisie, de timing had voor de Amsterdammers beter gekund. Niks ten nadele van Go Ahead Eagles, maar Ajax zal het niet erg vinden dat de ploeg uit Deventer juist nu op bezoek komt in Amsterdam.

Ajax ziet een hoop spelers terugkeren van verschillende nationale teams. Als je naar het Nederlands elftal kijkt, dan zullen doelman Remko Pasveer en middenvelder Kenneth Taylor met een hoop vertrouwen zijn teruggekeerd.

Pasveer had tegen Polen weinig te doen, maar onderscheidde zich tegen België met een aantal goede reddingen. En Taylor maakte zijn debuut, wat vrijwel altijd een boost is voor een jonge speler.

Go Ahead in vorm?

Go Ahead Eagles zal niet hebben staan juichen dat er een weekend geen competitievoetbal werd gespeeld. Na vijf nederlagen op rij, werden de laatste twee competitiewedstrijden gewonnen. Directe concurrenten om de onderste plaatsen FC Volendam en FC Emmen werden geklopt.

En zo staat Go Ahead Eagles ‘ineens’ op plek dertien in de eredivisie. Je zou kunnen zeggen dat Go Ahead Eagles in vorm is, maar Ajax wordt natuurlijk een ander verhaal.

In de eredivisie werd Ajax – Go Ahead Eagles 32 keer eerder gespeeld. 31 keer won Ajax, slechts één keer wist Go Ahead Eagles in Amsterdam een punt te pakken. Dat was wel vorig seizoen, toen het 0-0 bleef. Nu is er bij beide ploegen veel veranderd, en is die wedstrijd niet met de komende ontmoeting te vergelijken.

Een gelijkspel zou een grote verrassing, en mocht Go Ahead Eagles van Ajax weten te winnen, dan wordt het een van de grootste stunts uit de clubhistorie.


Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account