Voorbeschouwing Ajax – NEC (05-03-2023)

Waar het bij Ajax in de competitie wat beter draait, liet het duel tegen Union Berlin zien dat het lek nog niet boven is.

Interim-trainer John Heitinga vond dat zijn ploeg niet kreeg wat het verdiende. Welke wedstrijd hij heeft gezien, wordt nog altijd onderzocht. Ajax speelde namelijk een matig duel en werd terecht uitgeschakeld.

Het voordeel is wel dat de Amsterdammers zich volledig op het kampioenschap kunnen richten. De achterstand op Feyenoord is drie punten. En met het onderlinge duel later deze maand in het verschiet, heeft Ajax alles nog in eigen hand.

NEC was voor de winterstop de koning van de gelijke spelen. De laatste twee wedstrijden leverden echter twee zeges op, waardoor NEC zicht heeft op de play-off plaatsen voor Europees voetbal.

De komende weken wachten met FC Utrecht en RKC concurrenten uit de subtop. Een resultaat tegen Ajax zou een bonus zijn voor de ploeg van Rogier Meijer.

Houdt Ajax de druk op Feyenoord?

Voor Ajax zit er maar één ding op de komende periode: winnen. Zo houden de Amsterdammers de druk op Feyenoord en kunnen ze in het onderlinge duel Feyenoord voorbij steken. Winnen tegen NEC is echter geen vanzelfsprekendheid.

NEC heeft in de eerste 23 wedstrijden slechts vijf keer verloren, het is dus een moeilijke ploeg om te verslaan. Daarnaast heeft NEC leuke spelers in de selectie, met onder meer Tannane en ex-Ajacied Lasse Schöne.

Ajax zal ondanks de moeizame zege tegen Vitesse met een tevreden gevoel aan de aftrap verschijnen. Zoals gezegd gaat het de laatste weken in de competitie crescendo.

Het tussendoortje voor de KNVB-beker op bezoek bij De Graafschap moest bij het schrijven van deze voorbeschouwing nog worden gespeeld. Ajax speelt nog mee op twee fronten.

Het behalen van twee hoofdprijzen behoort tot de mogelijkheden, op voorwaarde dat Ajax wat beter gaat voetballen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account