Voorbeschouwing Ajax – PSV (06-11-2022)

Voor PSV lijkt de topper met Ajax op precies het goede moment te komen. PSV is na een mindere fase in vorm.

Weliswaar werd er van FC Groningen verloren, maar dat kwam door een slechte fase van 5 minuten en het missen van een batterij aan kansen. Verder werd er makkelijk gewonnen. Vooral de zege in eigen huis tegen Arsenal maakte indruk. PSV won dik verdiend met 2-0.

Ajax maakt de laatste weken niet echt indruk. In de eredivisie werd er wel gewonnen, maar de Champions League is uitgelopen op een deceptie. Tegen Liverpool en vooral Napoli werd er kansloos verloren. PSV moet zondag winnen. Ajax heeft vier verliespunten minder dan PSV.

Een zege van Ajax zorgt voor een behoorlijke kloof van vijf punten met nog een inhaalwedstrijd tegen Vitesse voor de boeg. Niet dat dit gat niet te dichten is, maar Ajax zet dan wel een kleine stap naar een nieuw kampioenschap.

Fitte selecties

PSV en Ajax hebben allebei weinig personele problemen. Bij Ajax is iedereen fit. PSV mist al langere tijd Boscagli, Van Ginkel, Saibari en Vertessen. Die laatste twee spelen in de aanval. Daar heeft PSV meer dan genoeg keuze. De terugkeer van de weer fitte Luuk de Jong scheelt een hoop. Ook Cody Gakpo en met name Xavi Simons zijn in goede vorm.

Bij Ajax is het eigenlijk wachten op het moment dat het weer gaat lopen. Dat moment gaat zeker komen, want Ajax heeft nog altijd veel kwaliteit. Als de aanval met Berghuis, Bergwijn, Brobbey en Tadić gaat draaien, is Ajax nauwelijks af te stoppen.

Voor de neutrale toeschouwer wordt het duel in de Johan Cruijff Arena er eentje om van te smullen. Ajax start voor velen misschien als favoriet, maar spannend zal het ongetwijfeld worden.

De laatste zes thuiswedstrijden in de eredivisie verloor Ajax niet van PSV. Vorig seizoen wonnen de Amsterdammers met maar liefst 5-0.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account