Voorbeschouwing Ajax – RKC Waalwijk (12-02-2023)

Ajax is de grote winnaar geworden van het vorige competitieweekend. Zelf wonnen de Amsterdammers eenvoudig bij SC Cambuur.

Feyenoord en PSV speelden tegen elkaar gelijk, en AZ en Twente lieten punten liggen tegen laagvliegers. Zo staat het dit seizoen al meerdere keren begraven Ajax op de derde plaats met slechts drie punten achterstand op Feyenoord.

De zon begint weer voorzichtig te schijnen bij de Johan Cruijff Arena. Ergens denk je dat de spelers blij zijn dat Alfred Schreuder weg is. Er staat sinds het ontslag van de trainer namelijk een andere ploeg.

En dan is Ajax ineens de voornaamste titelkandidaat. Tadic lijkt weer iets van zijn ouderwetse vorm te vinden, en als de aanval met Berghuis, Bergwijn, Kudus en Brobbey gaat draaien, is er voor veel tegenstanders geen houden aan.

Ook RKC Waalwijk zal een lastige avond tegemoet gaan, hoewel de Waalwijkers dit seizoen al voor meer verrassingen hebben gezorgd.

Herhaling van 1999?

RKC Waalwijk staat op een keurige negende plaats in de eredivisie. Van degradatiestress is voorlopig geen sprake, en dat is knap voor een ploeg die een aantal seizoenen terug per ongeluk naar het hoogste niveau promoveerde.

RKC mag dan aan een prima seizoen bezig zijn, de kans is klein dat het zondag in de Arena gaat winnen. Dat is altijd al lastig tegen Ajax, en helemaal tegen een Ajax dat weer in vorm lijkt te zijn en bloed ruikt.

RKC won in het verleden eenmaal van Ajax. Dat was op 5 december 1999. Toen gingen de Brabanders met een 1-2 zege terug naar huis. Als je daar nu op inzet en het komt uit, krijg je een mooier cadeau dan Sinterklaas ooit gegeven heeft.

Zoals gezegd is Ajax torenhoog favoriet. Er is weer wat rust, ook omdat duidelijk is dat John Heitinga tot het einde van het seizoen trainer blijft.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account