Voorbeschouwing Ajax – SC Cambuur (03-09-2022)

In de aanloop naar de eerste Champions League wedstrijd van dit seizoen heeft Ajax een op het oog lekkere thuiswedstrijd tegen SC Cambuur voor de boeg. Ajax is nog zonder puntverlies.

Eigenlijk is de belangrijkste vraag die in Amsterdam gesteld wordt nog altijd of Antony bij Ajax blijft. Tijdens het schrijven van deze voorbeschouwing was het 29 augustus en stond Antony nog onder contract. Als Ajax – Cambuur wordt afgetrapt is de transfermarkt gesloten, dus is er hoe dan ook duidelijkheid.

SC Cambuur draait eigenlijk wel aardig. Na vier wedstrijden heeft de ploeg van Henk de Jong vier punten. Er is vier keer gescoord. Deze treffers vielen wel allemaal in de gewonnen uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

In de andere wedstrijden heeft Cambuur grote moeite met het vinden van het doel. Vooraf zou je zeggen dat de kans dat klein is dat het doel in de Arena wel vaak gevonden gaat worden.

De juiste opstelling

Bij Ajax is het nog een beetje zoeken naar de juiste opstelling. Omdat Antony de laatste twee wedstrijden niet meedeed, stond Dušan Tadić aan de rechterkant. Dat was geen succes. Toch zal trainer Alfred Schreuder niet hoeven te wanhopen. Met ook nog Bergwijn, Berghuis en Brobbey in de aanval is er genoeg keus.

Bovendien werd er afgelopen weekend simpel van FC Utrecht gewonnen. Akkoord, Utrecht draait nog niet lekker, maar het zegt toch ook iets dat de Amsterdammers zo simpel overeind bleven.

SC Cambuur mist zaterdagavond sowieso Jamie Jacobs. Hij is geschorst na zijn rode kaart tegen AZ. Cambuur kan zich vasthouden aan het feit dat de ploeg met een man minder lang stand hield tegen AZ. In de laatste minuut viel de tegentreffer alsnog, maar de Friezen kunnen er een beetje vertrouwen uit halen.

Toch is Ajax zaterdag huizenhoog favoriet om in eigen huis SC Cambuur te verslaan.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account