Voorbeschouwing Ajax – sc Heerenveen (10-09-2022)

Zaterdagavond wacht voor Ajax opnieuw een thuiswedstrijd. Een week na de zege op SC Cambuur komt de andere ploeg uit Friesland op bezoek in de Johan Cruijff Arena. Het zal zaterdag niet zo makkelijk gaan als tegen Cambuur. Heerenveen heeft dit seizoen nog niet verloren en heeft pas één tegendoelpunt moeten slikken. Met 9 punten uit 5 wedstrijden staat sc Heerenveen voorlopig op de zesde plaats in de eredivisie.

Tegenover de sterke defensie staat dat Heerenveen vrij moeizaam tot scoren komt. Pas zes doelpunten, waarvan er vier tegen Vitesse werden gemaakt. Heerenveen heeft dit seizoen al drie keer met 0-0 gelijkgespeeld.

Verdediging vs aanval

Op dat gebied belooft het een boeiende wedstrijd te worden. Ajax heeft namelijk al zestien keer het net weten te vinden. Na PSV is Ajax de meest scorende ploeg in de eredivisie. Dat Ajax favoriet is, moge duidelijk zijn.

De Amsterdammers zijn koploper in de eredivisie en als enige ploeg nog zonder puntverlies. Het is afwachten hoe Ajax het duel van woensdag tegen Rangers FC in de Champions League doorkomt. Maar vooralsnog is iedereen fit en draait Ajax goed.

Nog even terugkomend op de doelpunten. Het verleden zegt lang niet alles, en dat is misschien maar goed ook voor sc Heerenveen. In de laatste acht onderlinge ontmoetingen kreeg Heerenveen er steeds minimaal 4 om de oren. Dat leverde in het seizoen 2019/2020 overigens keurig een punt op. Dat spectaculaire duel eindigde in 4-4.

Ajax – sc Heerenveen staat eigenlijk altijd wel garant voor spektakel. De neutrale toeschouwer zal er zaterdag dan ook behoorlijk van gaan genieten. De laatste overwinning van Heerenveen in de Arena was op 31 januari 2009. Dankzij een doelpunt van Daniel Pranjic werd het toen 0-1.

Hoe groot de kans is op een nieuwe Friese zege? Klein, maar de kans is er natuurlijk altijd.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account