Voorbeschouwing Ajax – Sparta Rotterdam (19-02-2023)

Drie dagen na de thuiswedstrijd tegen Union Berlin neemt Ajax het in de Johan Cruijff Arena op tegen de revelatie van dit seizoen.

Na de zege van vorig weekend op Go Ahead Eagles heeft Sparta Rotterdam dit seizoen al meer punten dan in het seizoen 2021/2022. Dat was natuurlijk niet het beste jaar van de Rotterdammers, maar vergeet niet dat er pas 21 wedstrijden zijn gespeeld.

Sparta staat op een keurige zesde plaats. De laatste weken is het niet meer zo overtuigend als het geweest is, maar Sparta doet keurig mee voor de play-offs om Europees voetbal.

Ajax begon goed onder de nieuwe trainer John Heitinga. Tegen het stugge RKC ging het echter een stuk moeizamer. Dat had voor een deel ook met de bezoekers te maken.

RKC heeft dit seizoen al meer tegenstanders tot wanhoop gedreven. Toch was de verwachting dat Ajax na twee makkelijke zeges ook ruim van RKC zou winnen.

Zit Union Berlin nog in de benen?

Sparta heeft zondag als voordeel dat Ajax een moeilijke wedstrijd tegen Union Berlin achter de rug heeft, waar het nauwelijks tot kansen kwam. Voor Ajax is de Europa League een belangrijk doel, de competitie is dat uiteraard ook.

Er is nog niets beslist, maar Ajax kan het zich niet veroorloven om nog veel punten te verspelen. Zeker thuiswedstrijden moeten worden gewonnen.

Sparta Rotterdam is niet de makkelijkste tegenstander, maar Ajax begint als favoriet aan het duel. De laatste keer dat Sparta in Amsterdam van Ajax won, is lang geleden. Weinig spelers van de Rotterdammers zullen dit nog weten.

In 1989 waren Auassar, Meijers en De Guzman respectievelijk 2, 1 en 1 jaar oud. De rest was nog niet geboren.

In Rotterdam zullen ze het hoog tijd vinden voor een nieuwe overwinning. Dat gaat natuurlijk niet meevallen, maar als er ooit een moment is geweest, is het nu.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account