Voorbeschouwing Ajax – Vitesse (09-11-2022)

Ajax – Vitesse is lang een wedstrijd geweest tussen een topclub en een stabiele subtopper. Regelmatig leidde dit tot spectaculaire wedstrijden met kans op een Arnhemse zege. De tijden zijn veranderd.

Ajax is nog steeds een topclub, maar Vitesse is afgezakt naar een ploeg die hoopt niet op plek 16 of nog lager te eindigen. Ook na de entree van Philip Cocu als hoofdtrainer gaat het nog niet naar wens bij Vitesse. Vorig weekend werd er in eigen huis met maar liefst 4-0 van Sparta Rotterdam verloren.

Ook Ajax ging onderuit. In Amsterdam werd de topper tegen PSV met 2-1 verloren. Weg voorsprong op de concurrentie. Als Ajax van Vitesse wint, wordt het weer wel koploper. Het verschil met PSV zou dan één punt in Amsterdams voordeel zijn.

Voor Vitesse ziet de wereld er heel anders uit. De vijftiende plaats is voorlopig hun deel, met één puntje voorsprong op FC Emmen.

Laatste zege van Vitesse in Amsterdam

Ajax en Vitesse spelen nog twee keer voordat de lange winterstop gaat beginnen. Ajax treft hierna nog FC Emmen en Vitesse moet nog op bezoek bij Go Ahead Eagles. Voor Vitesse zou het fijn zijn als er nog wat punten worden behaald.

De kans dat dit woensdag in Amsterdam gaat gebeuren is niet zo groot. Zeg maar gerust klein. Ajax heeft een veel betere ploeg en zal vol gas geven om weer koploper te worden.

De laatste keer dat Vitesse van Ajax won is nog niet eens zo lang geleden. In 2017 waren de Arnhemmers met 2-1 de sterkste. De laatste edities leverden overigens enkel klinkende zeges op voor Ajax.

Vorig seizoen werd zelfs twee keer met 5-0 gewonnen, een keer voor de competitie en een keer in de beker. Ook woensdag is Ajax de huizenhoge favoriet om de zege te pakken.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account