Voorbeschouwing Almere City – FC Emmen (06-06-2023)

Blijft FC Emmen in de eredivisie of promoveert Almere City voor het eerst in de clubgeschiedenis naar het hoogste niveau? Dinsdagavond is in Almere het eerste deel van het tweeluik.

FC Emmen begint als favoriet aan de dubbele ontmoeting. Emmen heeft kwalitatief gezien een betere selectie en heeft zich een stuk minder moeten inspannen dan Almere City.

De jongste profclub van Nederland had in de eerste ronde tegen Eindhoven een verlenging nodig en in de halve finale tegen VVV Venlo zelfs een strafschoppenserie. Het kan niet anders dan dat deze wedstrijden nog in de benen zitten.

Almere City kwam een keer eerder dicht bij de eredivisie. Dat was in het seizoen 2017/2018. In de finale van de play-offs werd van De Graafschap verloren. Diep in blessuretijd werd er nog een bal van de lijn gehaald. Was die erin gegaan, dan was Almere City gepromoveerd. Dit jaar volgt een nieuwe kans.

Het grote gevaar voor FC Emmen

Als je FC Emmen hebt gevolgd, dan is het nauwelijks te geloven dat ze in de play-offs zijn beland. De Drenten spelen alleraardigst voetbal, maar zijn toch als zestiende geëindigd. Het maken van doelpunten was lange tijd een probleem.

Alleen Ole Romeny wist makkelijk het net te vinden. Met hem en Richairo Živković beschikt Emmen echter over een ijzersterke aanval. Achterin staat het goed met ervaren krachten als Veldmate en Te Wierik. Er zal een heel goed Almere City aan te pas moeten komen om Emmen te verslaan.

Er bestaat echter ook nog zoiets als druk. Iedereen bij Emmen weet dat ze de grote favoriet zijn in dit tweeluik. Bovendien staat er erg veel op het spel. Dit zou verlammend kunnen werken. In de vorige ronde tegen NAC was er van spanning niet echt veel te merken. Maar de finale is altijd anders.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account