Voorbeschouwing Almere City – VVV Venlo (03-06-2023)

Het kan nog alle kanten op in de return tussen Almere City en VVV Venlo. Afgelopen dinsdag eindigde het in De Koel in 1-1.

Daar zal vooral de thuisploeg een zuur gevoel aan hebben overgehouden. VVV had het grootste gedeelte van de wedstrijd het betere van het spel en speelde vanaf de 70e minuut met een man meer na een rode kaart voor ex-VVV’er Danny Post. Toch bleef het in die eerste wedstrijd bij 1-1.

Post zal er door een schorsing niet bij zijn in Almere. Waarschijnlijk dan, want zowel de speler als trainer Alex Pastoor waren het niet eens met de rode kaart, waardoor een schorsing vermoedelijk wordt aangevochten.

Of het veel zal uitmaken voor de return valt overigens te betwijfelen. Post begon in Venlo namelijk op de bank. De reservebank van Almere City is een wapen.

Daar zaten behalve Post ook nog spelers zoals Jeredy Hilterman, Ilias Alhaft en Rajiv van La Parra. Pastoor beschikt daarmee over wapens om het duel open te breken of te kenteren.

Wil de favoriet nu opstaan?

Wedstrijden in de play-offs zijn een zegen voor de voetballiefhebber. Er gebeurt altijd iets onverwachts. Denk maar aan de promotie van RKC Waalwijk (4-5 bij Go Ahead) of vorig jaar Excelsior (promotie na een 3-0 achterstand bij ADO).

Smullen voor de neutrale toeschouwer. Wil je echter een gokje wagen, dan is het een ander verhaal. Deze wedstrijden zijn nauwelijks te voorspellen. Het wordt dus écht een gok.

Kijk je naar de ranglijst, dan is Almere City als nummer drie in de eindstand favoriet om de finale te bereiken. VVV won dit seizoen dan weer tweemaal van Almere City en heeft met Venema een levensgevaarlijke spits, zeker in de omschakeling.

Laten we het erop houden dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn en dat de details het duel gaan beslissen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account