Voorbeschouwing AZ – Ajax (18-09-2022)

Het is Super Sunday in de eredivisie met naast de topper tussen PSV en Feyenoord ook het duel tussen AZ en Ajax.

Ajax is nog zonder puntverlies en staat logischerwijs bovenaan. AZ heeft ook nog niet verloren, maar wel twee keer gelijkgespeeld. Zodoende staan de Alkmaarders na zes speelronden op de vierde plaats in de eredivisie.

Ajax draait de laatste weken bijzonder goed. De 4-0 zege tegen Rangers FC werd gevolgd door een 5-0 thuisoverwinning op SC Heerenveen. Momenteel kan geen enkele Nederlandse ploeg Ajax iets in de weg leggen. De Champions League wedstrijd tegen Liverpool moest tijdens het schrijven van deze voorbeschouwing nog worden gespeeld.

Nu is de kans natuurlijk klein dat het een plezierreisje naar Alkmaar gaat worden. AZ is een subtopper die al lang tegen de traditionele top 3 aanschurkt. Daarnaast zijn de wedstrijden tegen Ajax voor AZ de belangrijkste van het seizoen.

AZ uit, altijd lastig

Eerdere ontmoetingen zeggen natuurlijk niet echt veel, maar ook weer wel. Ajax heeft het bijna altijd zwaar in Alkmaar. De laatste vijf edities werden keurig verdeeld met twee zeges voor AZ, twee voor Ajax en een gelijkspel.

Bij AZ is het de vraag of Jesper Karlsson ‘eindelijk’ fit genoeg is om te spelen. De sterspeler van vorig seizoen heeft al lang last van een spierblessure. Ook Bruno Martins Indi en Vangelis Pavlidis, normaal gesproken basisklanten, deden afgelopen weekend niet mee.

Pavlidis is lang uit de roulatie, voor hem komt Ajax sowieso te vroeg. Of Martins Indi zondag kan meespelen, is nog onduidelijk.

Ajax heeft een vrijwel fitte selectie. Alleen Wijndal, Ihattaren en Conceição zijn geblesseerd. Verder heeft Ajax vooral een berg vertrouwen. Een overwinning op AZ zal voor een nieuwe boost zorgen.

Makkelijk gaat het vermoedelijk niet worden, maar Ajax start wel als de grote favoriet.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account