Voorbeschouwing AZ – Excelsior (10-02-2023)

AZ gaf het schitterende 5-5 gelijkspel tegen FC Utrecht een matig vervolg. Op bezoek bij FC Volendam werd wederom gelijk gespeeld, ditmaal ‘slechts’ met 1-1.

Dit zijn kostbare punten die AZ aan het einde van de rit zomaar tekort zou kunnen komen. Want dat AZ meedoet om het kampioenschap is overduidelijk. Het is een sterke ploeg, die voorin leunt op de kwaliteiten van Pavlidis, Odgaard en Karlsson.

De concurrentie hijgt de nummer twee van de ranglijst in de nek, dus nieuw puntverlies kan eigenlijk niet.

Excelsior is een keurige middenmoter, en dat mag een verrassing worden genoemd. Je zou het bijna vergeten, maar Excelsior stond in mei in de finale van de play-offs met 3-0 achter tegen ADO Den Haag. Uiteindelijk werd er na strafschoppen gewonnen en spelen de Rotterdammers op het hoogste niveau.

Middenmoot is trouwens wel een beetje naar boven afgerond. Je zou kunnen zeggen dat de middenmoot eindigt bij Excelsior, de nummer 14 van de ranglijst. De voorsprong op nummer 16 FC Emmen is slechts vier punten.

Loeren op een kansje

De kans is groot dat AZ vrijdagavond het spel moet maken. Excelsior heeft een aardige verdediging en met Stijn van Gassel een doelman die in grootse vorm verkeert. Tegen RKC hield hij afgelopen zaterdag de meest onmogelijke ballen uit zijn doel. Excelsior zal loeren op een kans.

Bij AZ zullen trouwe supporters nog een vieze smaak in de mond krijgen bij de gedachte aan Excelsior. In 2007 versperden de Rotterdammers AZ de weg naar de titel.

Daar is nu nog geen sprake van en er is geen man overboord als AZ punten laat liggen. Maar de concurrentie zal ook geen punten blijven verspelen.

Kortom: AZ moet winnen. Daar zal het 90 minuten lang hard voor moeten strijden, omdat Excelsior een stugge ploeg is.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account