Voorbeschouwing AZ – FC Emmen (14-05-2023)

De belangen zijn zondagavond groot en tegenstrijdig. AZ strijdt om de derde plaats, die recht geeft op plaatsing voor de play-offs van de Europa League.

FC Emmen hoopt de nacompetitie voor degradatie te voorkomen. Gezien het programma van de ploeg uit Drenthe gaat dat niet meevallen. Voor AZ is de opdracht simpel als het op plek drie wil eindigen, drie keer winnen.

Met hierna nog NEC en PSV een zware klus, zeker omdat er ook nog wordt gestreden voor een finaleplaats in de Conference League.

Voor FC Emmen lijken er dus zeker kansen te liggen. Na afgelopen weekend is directe degradatie afgewend, maar gezien de kwaliteit in de Keuken Kampioen Divisie zijn de play-offs allesbehalve een pretje.

Kijk je naar het voetbal, dan is FC Emmen zeker niet de slechtst voetballende ploeg in de eredivisie. Het ontbreekt de mannen van Dick Lukkien echter aan het nodige scorend vermogen. De enige die zich daar niks van aantrekt is Romeny. Dankzij zijn hattrick tegen Heerenveen staat Emmen er iets beter voor.

Open wedstrijd

AZ is geen verdedigende ploeg, dat geldt ook voor FC Emmen. Daar komt bij dat ze bij Emmen zullen denken dat AZ voor een deel bij de wedstrijd tegen West Ham United zit. FC Emmen speelt nog drie finales, met na AZ nog Feyenoord en FC Utrecht.

Het zijn alle drie zware wedstrijden, en Emmen heeft nog wat punten nodig. Iedere kans zal dan ook moeten worden aangegrepen, met een open wedstrijd als logisch gevolg.

AZ heeft het dit seizoen na Europese wedstrijden vaak goed gedaan. Het team is fit en heeft aardig wat vertrouwen. Dat laatste kun je ook over Emmen zeggen. De laatste weken zijn er mooie resultaten behaald.

Een resultaat in Alkmaar zou je een stunt kunnen noemen. FC Emmen is de underdog, maar dat is het dit seizoen al vaker geweest. AZ heeft zeker niet zomaar gewonnen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account