Voorbeschouwing AZ – FC Groningen (11-03-2023)

Een aantrekkelijk affiche, zaterdagavond in Alkmaar. Tussen de twee Europese wedstrijden tegen Lazio Roma ingeklemd wacht FC Groningen.

De Groningers beleven een dramatisch seizoen, maar lijken de laatste weken iets van beterschap te tonen. Er werd ruim gewonnen van Excelsior. Ook tegen Feyenoord leek FC Groningen op weg naar een resultaat, maar vlak voor tijd pakte Feyenoord toch de zege.

In ieder geval zijn het resultaten waar de Groningers zich aan kunnen optrekken. Dat perspectief is nodig, omdat ze nog steeds op de 17e plaats staan.

Het programma is de komende weken niet eenvoudig. Na Feyenoord volgt namelijk AZ, de nummer drie van de ranglijst. AZ doet volop mee om de titel en is torenhoog favoriet om ook van Groningen te winnen.

Nu is er wel enig voorbehoud. AZ heeft de zware uitwedstrijd tegen Lazio achter de rug. En het is ook zeker niet zo dat de Alkmaarders hun tegenstanders van de mat spelen. Er wordt vaak nipt gewonnen, waardoor FC Groningen zeker het gevoel zal hebben een kans te maken.

Zwaar programma

Het programma van FC Groningen is overigens écht niet eenvoudig. In de laatste tien wedstrijden wachten voornamelijk ploegen uit het linkerrijtje of de middenmoot.

Directe concurrenten in de strijd tegen degradatie heeft Groningen al gehad, met de huidige 17e positie als gevolg. FC Groningen moet iedere wedstrijd zien als een kans om zich uit de penibele situatie te redden.

AZ moet op zijn beurt gewoon winnen. Nu is gewoon veel gezegd omdat het programma van AZ vol is, en ook de spanning erbij komt kijken. De Alkmaarders doen serieus mee om het kampioenschap, en dat is alweer even geleden.

Met de achterstand van vijf punten op Feyenoord mag AZ zich geen misstap veroorloven. Dat valt ook niet te verwachten, maar je weet het natuurlijk nooit.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account