Voorbeschouwing AZ – FC Twente (11-09-2022)

Zondag wordt een mooie middag in de eredivisie. De derby Feyenoord – Sparta mag er zijn, net als de ontmoeting tussen AZ en FC Twente.

De nummers drie en vijf van de ranglijst hebben allebei Europees voetbal als doel, en misschien dromen ze stiekem van het uitdagen van de traditionele top 3. FC Twente slaagde daar afgelopen weekend trouwens met glans voor. In eigen huis werd PSV met 2-1 verslagen, vooral dankzij een sublieme eerste helft.

AZ doet voorlopig niet onder voor FC Twente. Alleen thuis tegen NEC werden punten verspeeld. In de competitie is het voorlopig, op afgelopen weekend tegen FC Emmen na, vrij moeizaam als je naar de uitslagen kijkt.

Maar er wordt wel gewoon gewonnen, waardoor AZ na vijf wedstrijden pas twee punten achterstand heeft op Ajax.

Druk programma

AZ en FC Twente hebben al een druk programma achter de rug. Vooral AZ heeft veel Europese wedstrijden gespeeld, en mag donderdag de degens kruisen met Dnipro-1. Behalve dat Europese uitwedstrijden (bijna) altijd zwaar zijn, is de reis dat ook.

Het duel wordt in het oosten van Slowakije gespeeld. Het is de vraag of en wanneer de vermoeidheid begint toe te slaan bij AZ. Twente hoeft Europees niet in actie te komen, na de uitschakeling tegen Fiorentina.

Het wordt zondag een wedstrijd tussen twee ploegen die het defensief goed voor elkaar hebben. AZ en Twente zijn geen doelpuntenmachines, maar daar zullen staf en aanhang niet mee zitten. Een plek in de top vijf is voor beide ploegen gewoon goed.

Bij AZ is het nog wachten op Jesper Karlsson. De sterspeler van vorig seizoen is geblesseerd. En Pavlidis staat voor lange tijd aan de kant. Bij FC Twente is het de vraag of Vlap en Steijn hersteld zijn van hun hersenschudding.

De favoriet zondag? Eigenlijk niemand, op de neutrale voetballiefhebber na.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account