Voorbeschouwing AZ – FC Volendam (30-10-2022)

Alle respect voor FC Volendam, maar bij AZ zullen ze blij zijn dat de hekkensluiter zondag op bezoek komt in Alkmaar.

AZ kan na twee competitienederlagen op rij wel weer een succesje gebruiken. FC Volendam lijkt de ideale tegenstander te zijn. Er moet ook wel een reactie komen van de selectie. Tijdens en na het duel met Excelsior was het verre van gezellig in de kleedkamer van AZ. Er vielen harde woorden.

Op zich is het vreemd dat AZ juist nu in een mindere periode zit. De sterspeler van vorig seizoen, Jesper Karlsson, is na lang blessureleed weer inzetbaar. Daar staat tegenover dat Bruno Martins Indi en Vangelis Pavlidis nog geruime tijd aan de kant staan.

Tegen FC Volendam tellen er geen excuses. Een wedstrijd tegen de hekkensluiter mag voor AZ geen probleem opleveren, ondanks de mindere fase waar de Alkmaarders in verkeren. Ook is een overwinning gewoon nodig om aansluiting met de bovenste plekken te houden.

Volendam op jacht naar punten

Slecht is het over het algemeen niet wat FC Volendam laat zien. Alleen is het niet genoeg om punten te pakken. De enige overwinning van dit seizoen dateert van 28 augustus.

Kansloos zijn de nederlagen vaak niet, maar daar heb je als Volendammer niks aan. In de laatste drie wedstrijden voor de lange winterstop zullen nog punten moeten worden gehaald. Anders wordt het in het nieuwe jaar een lastige klus om degradatie af te wenden.

Bij Volendam zullen ze denken dat het een voordeel is om AZ nu te treffen. AZ heeft een lange trip naar Liechtenstein achter de rug, en steekt niet in de beste vorm. De selectie van FC Volendam heeft zeker kwaliteiten. Daarom behoort een stunt zeker tot de mogelijkheden.

Ondanks dat is er zondag maar één favoriet als de bal om kwart voor vijf gaat rollen, en dat is AZ.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account