Nederland - Eredivisie 2022-2023

28-05-2023 14:30

Voorbeschouwing AZ – PSV (28-05-2023)

  • Match header module: AZ Alkmaar vs PSV Eindhoven 2023-05-28 14:30

PSV heeft afgelopen weekend verzuimd om de tweede plaats veilig te stellen. Het mocht zelfs blij zijn dat het na een 1-3 achterstand nog een punt overhield aan de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.

PSV heeft wel goede papieren om tweede te worden en daarmee de voorronde van de Champions League in te mogen. De voorsprong op Ajax is drie punten. Een punt tegen AZ is voldoende. Nu is AZ natuurlijk geen ploeg om te onderschatten.

De Alkmaarders staan op de vierde plek en zijn al verzekerd van Europees voetbal. Bij een zege op PSV en een nederlaag van Ajax bij Twente kan de derde plaats nog worden veroverd.

PSV doet er overigens goed aan om op zijn minst een punt te pakken. Het doelsaldo is leidend en Ajax heeft een beter doelsaldo. De druk zal er vol op staan bij PSV, zeker na het teleurstellende resultaat in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.

Daar komt nog bij dat ook AZ nog iets heeft om voor te spelen. Europa League is toch een stukje mooier dan de Conference League.

AZ favoriet?

AZ is moeilijk te verslaan, zeker in eigen huis. Daar slaagden alleen Feyenoord en Sparta Rotterdam in. Als we de statistieken er toch bij pakken, dan zijn die niet in het voordeel van PSV.

Dit seizoen werd er al vier keer verloren in uitwedstrijden. Opvallend genoeg gebeurde dit bij de drie onderste ploegen, Cambuur, FC Groningen en FC Emmen. Ook FC Twente won in eigen huis van PSV.

Het belooft een mooi duel te worden. AZ is een leuke ploeg om naar te kijken en de kwaliteiten van PSV liggen vooral in de aanval. Beide ploegen zullen op de aanval spelen. Het is lastig om een favoriet aan te wijzen.

Toch valt het dubbeltje naar de kant van AZ, vanwege het thuisvoordeel en de hoogspanning bij PSV.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account