Voorbeschouwing Excelsior – Ajax (29-01-2023)

Na zeven wedstrijden zonder overwinning is het einde verhaal voor Alfred Schreuder. Na de teleurstellende 1-1 tegen Volendam kreeg hij te horen dat zijn avontuur bij Ajax erop zit.

Dat er iets moest gebeuren, was wel duidelijk, al zat het tegen Volendam niet mee. Maar als je naar de resultaten van Ajax kijkt, is het gewoon niet goed geweest.

Wie er zondag tegen Excelsior voor de groep staat, was bij het schrijven van deze voorbeschouwing nog niet bekend. Voor Ajaxfans is het te hopen dat er een schokeffect komt.

De tegenstander van zondag is Excelsior, zeker geen simpele opgave. Excelsior is bezig aan een prima seizoen en staat als gepromoveerde ploeg op een keurige dertiende plaats.

Dat lijkt misschien laag, maar de nummer tien van de ranglijst heeft evenveel punten. Een paar zeges en het linkerrijtje komt in zicht.

Herhaling van 2007

Ajax heeft één keer eerder verloren op Woudestein. Op 23 december 2007 was Excelsior thuis met 2-1 te sterk, door doelpunten van Mitchell Pique en Geert den Ouden. Hedwiges Maduro scoorde namens Ajax.

Ondanks de mindere vorm van Ajax zou het een enorme stunt zijn als Excelsior die zege kan overdoen. Een resultaat zou voor de Rotterdammers overigens wel lekker zijn. De laatste drie competitiewedstrijden gingen verloren. Als dit nog even zo doorgaat, komt de gevarenzone sneller dichterbij dan het linkerrijtje.

Ajax moet winnen, en niet alleen om de nieuwe (interim-)trainer een goede start te bezorgen. Nieuw puntverlies zorgt voor een nog grotere achterstand op de kop en een nieuwe deuk in het zelfvertrouwen.

Het is eigenlijk niet te geloven dat een aanval met Bergwijn, Berghuis, Tadic en Brobbey zo moeizaam tot scoren komt. Maar het kan zomaar gaan lopen. En dan is Ajax moeilijk af te stoppen.

Tegen Excelsior is de regerend landskampioen dan ook favoriet.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account