Voorbeschouwing Excelsior – FC Volendam (20-01-2023)

Excelsior is lang een van de verrassingen van het seizoen geweest. De Rotterdammers wonnen op zijn tijd een duel en stonden keurig in de middenmoot.

Dat is nog altijd zo, maar het is wel behoorlijk de onderkant van de middenmoot geworden. De voorsprong van de nummer 13 Excelsior op de degradatieplekken is (nu nog) vier punten. Het gat is snel kleiner aan het worden.

Natuurlijk zit het Excelsior ook niet altijd mee. Vorige week werd er tegen stadsgenoot Sparta Rotterdam bijvoorbeeld ongelukkig verloren. Pas in de absolute slotfase van het duel viel de enige treffer. En zo stond Excelsior weer met lege handen.

Met het zware programma dat eraan komt (FC Utrecht en Ajax zijn de volgende tegenstanders) is het hoog tijd dat er in Kralingen weer eens wat te juichen valt.

FC Volendam in de lift

Of FC Volendam op dit moment de juiste tegenstander is, is de vraag. Voor en tijdens de winterstop was het zeer onrustig in Volendam. Het spel was niet om aan te zien, punten werden er niet gehaald en in en buiten de groep werd er veel gezeurd.

Er gingen allerlei wilde verhalen de ronde. Het enige medicijn hiertegen is het behalen van punten. En dat is nu net waar Volendam mee bezig is. De eerste twee wedstrijden na de winterstop werden gewonnen. Volendam staat nog altijd op een rechtstreekse degradatieplaats (17e), maar het gat met de concurrentie is gedicht.

Nu is het niet zo dat Volendam ineens topvoetbal speelt. Maar voor nu is het voldoende. Het is zeker niet ondenkbaar dat het andere oranje in de flow blijft en ook van Excelsior gaat winnen.

Om vooraf een favoriet aan te wijzen is echter lastig. De spanning zal er bij beide ploegen vol op staan. Allebei kunnen ze zich namelijk geen nederlaag veroorloven. En dat is voor de neutrale toeschouwer best leuk.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account