Voorbeschouwing Excelsior – Feyenoord (07-05-2023)

Feyenoord kan zondag kampioen worden, op voorwaarde dat het wint van Excelsior en dat PSV een dag eerder punten laat liggen tegen Sparta Rotterdam.

Allebei geen ondenkbare scenario’s, hoewel ze bij Feyenoord eerder de titel konden pakken op Woudestein. Dat liep niet zo goed af. Nu is elk seizoen anders en lijkt Feyenoord in deze jaargang van de eredivisie onaantastbaar te zijn.

De Rotterdammers hebben maar één keer verloren, en domineren na de winterstop. Van de laatste tien competitiewedstrijden werden er evenveel gewonnen. Met een voorsprong van acht punten op PSV kan de titel Feyenoord nauwelijks meer ontgaan.

Excelsior zit in een heel ander schuitje. Er wordt gestreden om de nacompetitie te ontlopen. Directe degradatie kan in theorie ook nog, maar dan moet FC Groningen of Cambuur alle resterende wedstrijden winnen, en dat gaat niet gebeuren.

Plek 16 betekent nacompetitie, dat is ook geen pretje. Laat Excelsior nu net de nummer 16 van de eredivisie zijn.

Redelijk programma

Normaal gesproken worden er tegen Feyenoord geen punten gepakt. Dat moet in de drie resterende duels gebeuren. Het programma is niet onoverkomelijk, met sc Heerenveen, Fortuna Sittard en FC Volendam als opponenten. Dat neemt niet weg dat de druk vol op de derde club van Rotterdam zal staan.

Wat dat betreft is het voor Excelsior wel lekker dat het Feyenoord treft. Ze hebben niks te verliezen, want iedereen gaat er vanuit dat Feyenoord de drie punten pakt. Excelsior heeft uit de laatste twee wedstrijden vier punten gepakt. Het gaat te ver om over een flow te spreken, maar er zal wel iets meer vertrouwen zijn.

En Feyenoord? Daar gaat het lekker. Het weekend zonder officiële wedstrijd kwam vanwege het drukke programma van de laatste maanden goed uit.

Alleen de te grote druk kan Feyenoord nog dwars zitten. Ze zijn echter torenhoog favoriet om van Excelsior te winnen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account