Voorbeschouwing Excelsior – Fortuna Sittard (21-05-2023)

Excelsior heeft handhaving volledig in eigen hand. Met nog twee wedstrijden te gaan staan de Rotterdammers één punt voor op FC Emmen.

Het programma van Excelsior is eenvoudiger. Zondag wacht Fortuna, een week later gaat Excelsior op bezoek bij FC Volendam. FC Emmen moet het nog opnemen tegen Feyenoord (aanstaande zondag) en FC Utrecht.

Als Excelsior nog een keer drie punten pakt, lijkt handhaving voor elkaar te zijn. De beste kans is de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Over het Fortuna van dit seizoen kun je een soap schrijven. De Turkse sterspeler Burak Yilmaz kwam in de zomer, voor maar liefst vijf jaar. De eerste vijf wedstrijden gingen verloren. De trainer moest weg, waarna er resultaten werden geboekt.

Op de achtergrond was het echter onrustig, vaak met Yilmaz in een hoofdrol. Het is hoogst onzeker of hij volgend seizoen nog voor Fortuna Sittard speelt. Als je dit allemaal ziet, is het knap dat de Limburgers al zeker zijn van lijfsbehoud.

Wedstrijd onder hoogspanning

Het prettige voor Fortuna is dat het vrijuit kan spelen. Dat geldt in de verste verte niet voor Excelsior. Dit wordt de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, waar de belangen ontzettend groot zijn.

Nog een jaar eredivisie is belangrijk, sportief en financieel. De wetenschap dat het aanstaande zondag moet gebeuren, kan verlammend werken.

Excelsior heeft op zich aardige resultaten behaald de laatste weken. In de vorige vier wedstrijden werden vijf punten gepakt. Daar zat ook tweemaal een 0-0 bij. Het maken van doelpunten is best een probleem voor Excelsior.

Dat zag je vorige week ook tegen sc Heerenveen, toen er genoeg kansen waren om de zege te pakken. Excelsior mist een topspits, zoals Dallinga vorig seizoen. Een voordeel is dan weer dat er veel verschillende spelers kunnen scoren.

Excelsior tegen Fortuna is een wedstrijd die zonder favoriet van start gaat. Dat maakt het voor de neutrale toeschouwer wel leuk.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account