Voorbeschouwing Excelsior – PSV (28-08-2022)

In de vierde speelronde staat de topper tussen Excelsior en PSV op het programma. Als je dit een maand geleden had gezegd, was je waarschijnlijk (en terecht) voor gek verklaard.

En het is ook niet helemaal terecht om over een topper te spreken. Als je puur naar de ranglijst kijkt, is het wel een topper. Excelsior en PSV zijn nog zonder puntverlies. Nu is het wel zo dat beide ploegen pas tweemaal in actie zijn gekomen.

Excelsior won in het openingsweekend van SC Cambuur en won daarna van Vitesse. De wedstrijd tegen FC Twente werd vanwege de Europese verplichtingen van de Tukkers uitgesteld. PSV kwam vanwege de kwalificatieduels voor de Champions League ook maar twee keer in actie. FC Emmen (4-1) en Go Ahead Eagles (2-5) werden ruim verslagen.

Ibrahim Sangaré heeft bijgetekend en voorlopig speelt ook Cody Gakpo nog in Eindhoven. Het aanblijven van deze twee zorgt ervoor dat PSV een meer dan serieuze uitdager van titelverdediger Ajax is.

Nieuwe verrassing

De supporters van Excelsior zullen zich toch af en toe in de ogen wrijven. Een kleine drie maanden geleden stond de ploeg met 3-0 achter tegen ADO Den Haag en was promotie naar de eredivisie heel ver weg.

Nu zit Excelsior op een wolk. Daar blijven de Rotterdammers natuurlijk niet het hele seizoen op zitten. De kans dat ook PSV geklopt wordt, is klein. Maar je weet het natuurlijk nooit.

PSV heeft de verloren kwalificatiewedstrijd tegen Rangers FC in de benen. Hoewel trainer Ruud van Nistelrooij erop zal hameren, kan het natuurlijk gebeuren dat het voor PSV mentaal lastig is zich op te laden voor Excelsior. Je werkt anderhalve maand toe naar een doel, dan krijg je daarna misschien een dipje.

Excelsior zal daarop hopen. In ieder geval belooft het sfeervol te worden op Woudestein. Met PSV als favoriet, dat dan weer wel.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account