Voorbeschouwing Excelsior – SC Cambuur (19-03-2023)

Op Woudestein mogen Excelsior en SC Cambuur zondag niet verliezen. Cambuur moet eigenlijk winnen, om nog iets van het seizoen te kunnen maken.

En Excelsior mag Cambuur niet dichterbij laten komen. Waarschijnlijk staan er 22 spelers met klamme handjes aan de aftrap. Om over beide trainers nog maar te zwijgen.

Excelsior is bezig aan een vrije val. De eerste seizoenshelft was de ploeg van Marinus Dijkhuizen een van de revelaties. Maar na slechts één punt in acht wedstrijden staat Excelsior op de zestiende plek.

Aan het einde van het seizoen betekent dit het spelen van play-offs. En daar wil je niet in terechtkomen. Cambuur zal op zijn beurt dromen van de play-offs. De Friezen staan al enige tijd laatste en zijn een van de gedoodverfde degradanten.

De laatste weken worden er in ieder geval wat doelpunten gemaakt. Daar ontbrak het lang aan. Nu nog punten, en dan is er wellicht nog iets mogelijk.

Geen vertrouwen

Excelsior en Cambuur zullen met weinig vertrouwen aan het duel beginnen. Combineer dit met het feit dat ze eigenlijk allebei moeten winnen en je kunt al invullen hoe de wedstrijd zal gaan verlopen. Verwacht weinig goed voetbal en twee teams die voorzichtig te werk zullen gaan.

Het klinkt misschien gek, maar Cambuur is zeker niet de underdog. Op een bepaald moment heb je weinig meer te verliezen. Zo ver is het voor de Friezen nog niet, maar het begint wel dichterbij te komen. Daarnaast spelen ze de laatste weken iets beter dan Excelsior.

Bij de Rotterdammers is het hopen op een ommekeer. Die kan in het voetbal snel komen. De enige remedie tegen een gebrek aan vertrouwen is winnen.

SC Cambuur is op dat vlak de ideale tegenstander. Maar dit zullen ze bij Cambuur ook over Excelsior denken. De verliezer van dit duel komt écht in de problemen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account