Voorbeschouwing Excelsior – Sparta Rotterdam (05-03-2023)

De kleine Rotterdamse derby tussen Excelsior en Sparta Rotterdam was vaak een strijd in de onderste regionen van de eredivisie.

Fans van beide ploegen kunnen zich bovendien nog goed de promotie/degradatiewedstrijd op Het Kasteel herinneren. Toen promoveerde Excelsior door een doelpunt diep in blessuretijd. Ditmaal zijn de belangen ook groot, maar tegenstrijdig.

Excelsior staat na zes nederlagen in acht wedstrijden in de onderste regionen van de eredivisie. Na Sparta volgen met FC Emmen en SC Cambuur twee directe concurrenten in de strijd tegen degradatie. De maand maart wordt cruciaal voor de Kralingers.

Sparta hoeft helemaal niet aan degradatie te denken. De nummer 6 in de stand heeft goede papieren om zich te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal.

Daarvoor moeten er nog wel wat overwinningen worden behaald, zeker omdat er afgelopen weekend in eigen huis werd verloren van FC Utrech. Aanvoerder Adil Auassar kreeg tegen FC Utrecht rood, en zit tegen Excelsior een schorsing uit.

Sparta favoriet

Komende zondag is Sparta de ploeg die de beste papieren heeft om de drie punten mee naar Rotterdam-Noord te nemen. Het is voor Sparta overigens maar goed dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst.

Het is immers een kleine 20 jaar geleden dat er in Kralingen werd gewonnen. Nu is het wel zo dat beide ploegen de laatste jaren heen en weer gaan tussen de eredivisie en het tweede niveau.

Een 0-0 lijkt weinig waarschijnlijk. Sparta scoort redelijk makkelijk, en Excelsior heeft de meest gepasseerde defensie in de eredivisie. Voor de neutrale toeschouwer belooft het dan ook een mooie middag te worden.

En hoewel de Rotterdamse derby’s niet bol staan van de onderlinge haat, geven dit soort wedstrijden altijd iets extra’s. In deze duels is een verrassing altijd een mogelijkheid. Sparta zal dus moeten waken voor onderschatting.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account