Voorbeschouwing FC Emmen – Ajax (12-11-2022)

FC Emmen won vorige week eindelijk weer eens keer. In Sittard werd Fortuna met 1-0 geklopt. FC Emmen speelt helemaal niet slecht, alleen is het maken van doelpunten nogal lastig.

Tegen Fortuna maakte Richairo Živković zijn eerste van het seizoen. Best kans dat er een last van zijn schouders is gevallen. Tegen zijn oude club Ajax zal hij er alles aan doen om wederom het net te vinden.

Ajax verloor vorig weekend de topper tegen PSV. Het was een verdiende nederlaag in een wedstrijd die niet echt leuk was om naar te kijken.

Het is geen crisis in Amsterdam, maar de supporters laten kritische geluiden horen. Dat gebeurt in Amsterdam al snel, maar het is wel een teken dat het niet lekker loopt.

Ondanks dat kan Ajax wel als koploper de lange winterstop ingaan. Dan moet er gewonnen worden van FC Emmen, en ook het inhaalduel tegen Vitesse moet dan een zege opleveren. Dit zijn geen onmogelijke opgaven.

Nog nooit won FC Emmen van Ajax

Een zege van FC Emmen zou een unicum zijn, net als een gelijkspel. Alle onderlinge duels werden door Ajax gewonnen. Dat zijn er ook nog niet echt veel geweest. Twee in Emmen en drie in Amsterdam. Vijf zeges voor Ajax, 24 keer gescoord door de Amsterdammers en twee keer door FC Emmen.

Op basis van de statistieken maakt FC Emmen zaterdag geen schijn van kans. Gelukkig voor de Drenten spelen statistieken geen rol als er om 18.45 uur wordt afgetrapt.

FC Emmen zal denken dat er geen beter moment mogelijk is om Ajax te treffen. Ajax is niet in vorm en moet winnen van FC Emmen. Terwijl voor de ploeg van Dick Lukkien elk resultaat bonus is.

Een resultaat zou overigens wel lekker zijn voor FC Emmen, omdat de ploeg nog altijd zestiende staat. Ajax start dus wel ‘gewoon’ als favoriet.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account