Voorbeschouwing FC Emmen – Almere City (11-06-2023)

In de laatste wedstrijd van het seizoen in de play-offs voor promotie naar de eredivisie staat er veel op het spel. Heel veel. Voor FC Emmen wordt het hopen en bidden dat het op het hoogste niveau actief kan blijven.

Almere City FC kan dan weer historie schrijven door voor het eerst in de clubgeschiedenis te promoveren naar de eredivisie. Op voorhand was FC Emmen de grote favoriet. Na de 2-0 zege voor Almere City van afgelopen dinsdag liggen de kaarten echter anders.

Het was niet onverdiend dat Almere de thuiswedstrijd tegen FC Emmen won, maar het is ook weer niet zo dat de ploeg van trainer Dick Lukkien werd weggespeeld. Je zag wel dat de spanning er vol op stond. Niet zo vreemd, gezien de belangen. En die spanning zal zondag nog een stuk groter zijn. Emmen moet met minstens twee doelpunten verschil winnen.

Een lekkere positie voor Almere, dat spelers heeft die in de counter gevaarlijk zijn. De gevaarlijkste is Limbombe, alleen begint hij steeds op de bank. Het zou niet onlogisch zijn als trainer Alex Pastoor hem vanaf de aftrap laat spelen.

Vol gas naar voren

Voor Emmen zit er maar één ding op; vol gas naar voren. Er moet minstens twee keer gescoord worden en dan mogen de Drenten zelf niks incasseren. Ze zitten in een slechte positie, maar zijn zeker nog niet kansloos.

Als er een snelle goal valt, is er nog veel mogelijk. De doelpunten moeten komen van de dinsdag ongelukkig spelende Živković, Romeny en misschien wel van Darfalou. De Algerijn is weer fit en zou zomaar het verschil kunnen maken.

Het is 1 minuut voor 12 voor FC Emmen. Als ze de druk aankunnen, is de kans aanwezig dat ze ook volgend seizoen in de eredivisie mogen spelen. Almere City is gezien de uitgangspositie wel de favoriet om het laatste ticket voor de eredivisie te bemachtigen.

Logo Unibet

€50 AAN FREE BETS BIJ €10 INZET

Alleen voor nieuwe spelers

Bonus beschikbaar vanaf 24+

WED €10 EN ONTVANG €50 AAN FREE BETS

Maak een account aan bij Unibet en begin met wedden op je favoriete sporten! Zet €10 in op een sport naar keuze en krijg maar liefst 5x een €10 gratis weddenschap als bonus.

Schrijf je hier inWat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account