Voorbeschouwing FC Emmen – Excelsior (11-03-2023)

Langzaam maar zeker begin je een beetje medelijden te krijgen met FC Emmen. Neem het duel met FC Volendam van vorig weekend.

Tegen de directe concurrent was Emmen de veel betere ploeg, maar na 90 minuten stond er een 3-1 nederlaag op het scorebord. Het was niet voor het eerst dit seizoen dat FC Emmen ondanks goed spel met lege handen achterbleef.

Het gevolg is dat de degradatiezorgen volop aanwezig zijn. Momenteel staan de Drenten op de zestiende plaats, wat aan het einde van het seizoen nacompetitie zou betekenen.

Zaterdag kan FC Emmen een stap richting rechtstreekse handhaving zetten. Excelsior, de nummer 15 van de eredivisie, komt op bezoek aan De Oude Meerdijk.

De Rotterdammers begon goed aan het seizoen, maar zijn de laatste weken flink aan het zakken op de ranglijst. Als er ook van FC Emmen wordt verloren, moet Excelsior serieus gaan vrezen voor degradatie.

Beide ploegen mogen niet verliezen

Het interessante aan de wedstrijd tussen FC Emmen en Excelsior is dat ze allebei niet mogen verliezen. Om te beginnen hebben ze de punten keihard nodig. En het doet dubbel pijn als een concurrent in een onderling duel met de zege aan de haal gaat.

De verwachting is dat Emmen het spel gaat maken. Het is de stijl van de ploeg van Dick Lukkien. En ondanks de mindere resultaten zal er toch iets van vertrouwen in het team zitten.

Dat vertrouwen is er minder bij Excelsior. Na de winterstop gaat het zoals gezegd steeds wat minder met de ploeg uit Kralingen. Het tij zal snel gekeerd moeten worden, alleen is het de vraag wie binnen de selectie van Excelsior voor die ommekeer moet gaan zorgen.

Aan trainer Marinus Dijkhuizen de taak om deze puzzel op te lossen. En het liefst een beetje snel. FC Emmen is in eigen huis de favoriet.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account