Voorbeschouwing FC Emmen – FC Utrecht (20-08-2022)

Het ambitieuze FC Utrecht draait voorlopig nog niet naar wens. Twee duels gespeeld, evenveel punten. En, met alle respect voor RKC Waalwijk en SC Cambuur, niet tegen opponenten die gelijkwaardig zijn.

Het probleem van de laatste wedstrijd was het missen van kansen, hoewel FC Utrecht moest toegeven dat tegenstander SC Cambuur ook zeker kansen heeft gekregen. FC Utrecht zal zaterdag revanche willen nemen tegen het gepromoveerde FC Emmen.

Voor FC Emmen wordt het tweede thuiswedstrijd dit seizoen. De eerste verliep goed, tot de voorlaatste minuut. FC Emmen was heer en meester tegen RKC Waalwijk, maar maakte het niet af en kreeg vlak voor tijd de gelijkmaker om de oren.

Na de logische nederlaag in de openingswedstrijd tegen PSV toch een zuur resultaat voor de mannen van Dick Lukkien.

Wie is de favoriet?

Het is nog vroeg in het seizoen, en dat maakt het altijd lastig om een favoriet aan te wijzen. Puur op basis van de namen in de selectie is FC Utrecht favoriet.

Kijk alleen al naar de aanval, met Daishwan Redan en Bas Dost staan daar twee spitsen die iedere ploeg uit de eredivisie wel onder contract zou willen hebben. Ook Boussaid en Viergever nemen de nodige kwaliteit en ervaring mee.

Maar FC Emmen valt niet te onderschatten. Thuis tegen RKC Waalwijk was Emmen de veel betere ploeg, hoewel de Drenten zeker niet kans na kans creëerden. Tot nu toe speelt FC Emmen leuk voetbal, en met het enthousiaste publiek is het voor FC Utrecht geen gemakkelijke uitwedstrijd.

De Domstedelingen zijn zoals gezegd ambitieus. Nieuw puntverlies kan eigenlijk niet. Desondanks kan je niet zeggen dat FC Utrecht zaterdagavond wel eventjes gaat winnen bij FC Emmen. Daarvoor is het spel nog niet goed genoeg.

Houd het er maar op dat FC Utrecht vooraf een licht voordeel heeft. Een heel licht voordeel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account