Voorbeschouwing FC Emmen – FC Volendam (14-10-2022)

Een onvervalste degradatiekraker vrijdagavond aan de Oude Meerdijk in Emmen. Nummer 17 FC Emmen ontvangt nummer 18 FC Volendam.

Dat beide ploegen tegen degradatie zouden strijden, is geen verrassing. Vorig seizoen speelden ze namelijk nog in de Keuken Kampioen Divisie. Toen was FC Emmen overigens met 4-1 de sterkste.

Het is een understatement dat beide ploegen de punten hard nodig hebben. Als je na negen wedstrijden pas vijf punten hebt verzameld, gaat het niet goed. Een geluk voor beide ploegen is dat het onderin nog dicht bij elkaar staat, en de wereld er na een zege op vrijdagavond weer iets rooskleuriger uitziet. Een nederlaag daarentegen zorgt voor bijzondere donkere wolken.

FC Volendam zal van de twee wellicht met het meeste vertrouwen aan de aftrap verschijnen. Tegen Ajax had de ploeg van Wim Jonk lang zicht op een stunt. Ajax mag dan niet in vorm zijn, het blijft een ploeg met enorm veel kwaliteit. Als je zo’n tegenstander als FC Volendam zijnde kunt bijbenen, doe je het goed.

Rode kaart Emmen

Ook FC Emmen had vorig weekend lang zicht op ten minste een punt. Bij Sparta Rotterdam werd zeker voor rust matig gespeeld, maar na rust maakte Romeny 1-1. Na een rode kaart voor Emmenaar Araujo kon Sparta afstand nemen. Araujo is er dan ook niet bij tegen Volendam. Bij FC Volendam keert Bilal Ould-Chikh juist terug van een schorsing.

Geen van beide ploegen mag vrijdagavond verliezen. Natuurlijk is het nog niet rampzalig, maar als het gat met de concurrentie groter wordt, heb je toch een probleem. Wie er vrijdagavond favoriet is, valt moeilijk te voorspellen. Emmen en Volendam zitten allebei niet in hun beste fase.

Op basis van het thuisvoordeel en het doorgaans iets overtuigendere spel, kan je FC Emmen als lichte favoriet bestempelen. Een gelijkspel valt echter ook niet uit te sluiten.
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account