Voorbeschouwing FC Emmen – Feyenoord (21-05-2023)

Feyenoord is al kampioen. Wie dit voorafgaand aan het seizoen had voorspeld en hier een flink bedrag op had ingezet, zit zondag waarschijnlijk niet in Emmen maar in een pas aangeschafte villa in Zuid-Frankrijk.

Feyenoord heeft vriend en vijand verrast door de eredivisie na de winterstop te domineren. De laatste maanden is er alleen maar gewonnen. Nu de titel binnen is, is het de vraag of de ploeg van Arne Slot de wekelijkse strijdlust kan blijven opbrengen.

Voor FC Emmen is het te hopen van niet. Emmen staat op de zestiende plaats en moet een andere Rotterdamse club achterhalen om de nacompetitie te ontlopen. Excelsior heeft een punt meer, maar ook een veel minder doelsaldo.

Op gelijke hoogte komen is voldoende voor FC Emmen. Dat gaat niet meevallen met deze thuiswedstrijd tegen Feyenoord en volgende week het uitduel bij FC Utrecht.

Oorwassing tegen AZ

Het vertrouwen van Emmen heeft vorige week een knauw gekregen. Waar misschien gehoopt werd dat AZ al met het hoofd bij de return met West Ham United zat, werd het een oorwassing. Voor rust maakte AZ er al vijf. Daarna liet Emmen nog wel iets zien, maar toen was het kwaad al geschied.

De ploeg van scheidend trainer Dick Lukkien heeft dit seizoen aardig voetbal laten zien, maar te weinig punten gepakt. Met als gevolg dat de degradatiestress flink is toegenomen. Zeker omdat het programma van Excelsior toch wel wat eenvoudiger is.

FC Emmen kan niks anders doen dan twee keer alles geven. Tegen Feyenoord gaat dat normaal gesproken onvoldoende zijn. Feyenoord domineert zoals gezegd en wint de laatste weken makkelijk.

Santiago Gimenez strijdt nog om de topscorerstitel. Hij zal zich zeker nog willen laten gelden. De andere spelers strijden voor de eer en de wedstrijdpremie.

Feyenoord is favoriet en FC Emmen moet hopen op verslapping en een eigen topdag.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account