Voorbeschouwing FC Emmen – Fortuna Sittard (11-02-2023)

Dit wordt een wedstrijd tussen twee ploegen die een uitstekende zaak kunnen doen. FC Emmen staat zestiende en heeft bij een overwinning aansluiting met de middenmoot te pakken.

Fortuna Sittard bivakkeert al een tijdje in de middenmoot en slaat bij een zege een gat van 10 punten met FC Emmen. Geruststellend is dit nog niet, maar het gaat er dan met het oog op handhaving goed uitzien voor de Limburgers.

Emmen en Fortuna zijn de laatste weken best aardig op dreef. Emmen pakte na de winterstop 5 punten, Fortuna Sittard zelfs 8. Voor de ploeg uit Drenthe heeft vooral de zege op PSV een boost voor het zelfvertrouwen opgeleverd.

Tegen Vitesse werd er afgelopen weekend een punt behaald na een 2-0 achterstand. Emmen verkeert in betere vorm dan de twee directe concurrenten voor degradatie.

Yilmaz en Fortuna

In de eerste weken van het seizoen werd er wat gelachen om Fortuna Sittard. De wedstrijden gingen verloren en achter de schermen was het onrustig. Daarna ging het beter lopen en lijkt het allemaal koek en ei in Sittard.

Burak Yilmaz is natuurlijk de absolute vedette van de ploeg. De Turk heeft er al 8 gemaakt dit seizoen, voornamelijk vanaf elf meter. Maar die tellen ook, en de doelpunten van Yilmaz spelen een belangrijke rol in de voorlopige elfde plaats op de ranglijst.

Het maken van doelpunten is juist een probleem voor FC Emmen. Het scoort na Cambuur het minst in de eredivisie, slechts 17 keer. Wat voor FC Emmen wel een verschil kan gaan maken, is de aanwinst die afgelopen weekend zijn debuut maakte.

Niet voor de doelpunten, maar voor rust en kwaliteit achterin. Mike te Wierik kwam over van FC Groningen en mocht meteen 90 minuten opdraven.

FC Emmen – Fortuna Sittard wordt een open wedstrijd, zonder uitgesproken favoriet.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account