Voorbeschouwing FC Emmen – NAC Breda (03-06-2023)

FC Emmen begint met een mooie voorsprong aan de return van de halve finale tegen NAC Breda. Een voorsprong die echter comfortabeler had kunnen zijn.

NAC had woensdag in eigen huis weinig te vertellen en stond halverwege terecht met 2-0 achter. Toen vond FC Emmen het kennelijk mooi geweest, want na rust werd er vooral verdedigd.

Dat ging lang goed, totdat NAC in de blessuretijd toch nog een keer scoorde. Daardoor bleef de schade voor de Brabanders beperkt tot 1-2 en is er nog iets mogelijk in Emmen.

Dan moet NAC Breda wel anders voor de dag komen dan in de thuiswedstrijd. Anders wordt het een lastig verhaal om in de race te blijven voor promotie. Op papier heeft NAC genoeg spelers die voor gevaar kunnen zorgen. Ómarsson, woensdag in de rust gewisseld, bijvoorbeeld.

Ook jongens zoals Velanas, Hermann en Van der Sande kunnen echt wel wat, alleen kwam het er woensdag niet uit.

FC Emmen: op de aanval of consolideren?

Voor Emmen-trainer Dick Lukkien kan het zaterdag zijn laatste wedstrijd worden als trainer van FC Emmen. Volgend seizoen mag Lukkien aan de slag in Groningen. Wordt er zaterdag verloren, dan zakt ook Emmen af naar de Keuken Kampioen Divisie.

Lukkien zal de keuze moeten maken tussen consolideren of toch op de aanval spelen. In de beginfase zal Emmen zich zeker niet terugtrekken. Maar wat als het halverwege 0-0 staat? Dan wordt het verleidelijk om de voorsprong uit de heenwedstrijd te gaan verdedigen. En dat is een risicovolle tactiek.

FC Emmen is de grote favoriet om door te stoten. In het eerste duel zag je het kwaliteitsverschil.

Natuurlijk is dat maar één wedstrijd, maar een ploeg die dit seizoen in eigen huis van PSV won en Ajax op een gelijkspel hield, mag hoger worden ingeschaald dan de nummer zes uit de Keuken Kampioen Divisie.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account