Voorbeschouwing FC Emmen – PSV (24-01-2023)

Op papier zou je zeggen dat de uitwedstrijd bij FC Emmen een makkelijke zege voor PSV gaat opleveren. Maar PSV en uitwedstrijden tegen laagvliegers is dit seizoen geen gelukkige combinatie.

Zo werd er al verloren van de nummers 18 (SC Cambuur) en 15 (FC Groningen). Aan onderschatting mag het dinsdag dus absoluut niet liggen.

PSV was de grote winnaar na afgelopen weekend. Niet dat het een winst met glans was, want het spel tegen Vitesse was verre van overtuigend. Maar gewonnen werd er wel, waardoor de achterstand op koploper Feyenoord is geslonken tot drie punten.

In de wetenschap dat PSV binnenkort op bezoek gaat bij Feyenoord is dit een marge die zeker te overzien is. Bij PSV zijn er wel zorgen. Twee smaakmakers in de vorm van Cody Gakpo en Noni Madueke zijn vertrokken.

In Eindhoven zullen ze hopen op versterkingen. Die zullen er tegen FC Emmen zeker nog niet bij zijn.

Spanning onderin

De eredivisie is halverwege en onderin is het ongemeen spannend. De nummers 15, 16 en 17 hebben allemaal 12 punten. FC Emmen staat op basis van het doelsaldo op de zestiende plaats.

Aan het einde van dit seizoen betekent dit play-offs om degradatie te voorkomen. Van de onderste ploegen speelt FC Emmen het leukste voetbal. Strijd is er volop en Emmen voetbalt zeker niet slecht. Alleen worden er te weinig punten gepakt.

Een punt tegen PSV zou een bonus zijn. Toch zal Emmen met enig vertrouwen aan de aftrap verschijnen. Eerder werd Ajax in eigen huis op een gelijkspel gehouden. En PSV is zeker niet in de beste vorm.

Niettemin is PSV op basis van de individuele kwaliteit de grote favoriet om de zege te pakken. Het wordt de zesde ontmoeting in de eredivisie. FC Emmen won nog nooit, maar wist het PSV wel bijna altijd moeilijk te maken.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account