Voorbeschouwing FC Emmen – SC Cambuur (15-01-2023)

SC Cambuur kon zich de hele maand december en de eerste week van januari voorbereiden op twee hele belangrijke wedstrijden.

Het eerste duel, tegen FC Volendam, ging kansloos met 3-0 verloren. Met als gevolg dat Cambuur nu de hekkensluiter is. Het volgende cruciale duel staat alweer voor de deur.

Zondag is nummer zestien FC Emmen de tegenstander. Een wedstrijd die door beide ploegen niet mag worden verloren en waar de belangen dus erg groot zijn. Wordt het een ouderwetse degradatiekraker vol strijd en slecht voetbal? Spannend gaat het zeker zijn.

FC Emmen speelt dit seizoen helemaal geen onaardig voetbal. Alleen heeft het nog niet echt veel punten opgeleverd.

Goed voetbal en SC Cambuur vallen dit seizoen niet vaak in dezelfde zin. Hoewel dit misschien niet helemaal eerlijk is. Alleen hoort bij voetballen ook het maken van doelpunten. En daar zit het grote probleem van Cambuur.

Twee minst scorende ploegen

Ook FC Emmen weet het net maar moeizaam te vinden. Het is de op één na minst scorende ploeg in de eredivisie, met 13 treffers in 15 wedstrijden. SC Cambuur wist echter slechts 9 keer het net te vinden.

De enige keer dat het echt genieten was, was in de thuiswedstrijd tegen PSV. Die werd met 3-0 gewonnen. Verder was het huilen met de pet op. Er moet snel gescoord en gewonnen worden, anders wordt het een heel vervelend seizoen.

Voor FC Emmen is het zondag dé kans om afscheid te nemen van de gevarenzone. Het staat onderin nog dicht bij elkaar. Een of twee goede resultaten en de wereld ziet er plots heel anders uit. Dit geldt natuurlijk ook voor SC Cambuur.

Degradatieduels zijn altijd leuk om naar te kijken. Er staat wat op het spel. Wel is er zondag een duidelijke favoriet, en dat is FC Emmen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account