Voorbeschouwing FC Groningen – Ajax (14-05-2023)

Dinsdag wordt het restant van FC Groningen – Ajax uitgespeeld. Wat zondag een mooi duel had moeten worden, werd verziekt door idioten die het leuk vonden om vuurwerk op het veld te gooien.

Dinsdagmiddag om 15.00 uur worden de resterende 81 minuten gespeeld, zonder publiek.

Voor Groningen staat er niks meer op het spel. Degradatie zat er al maanden aan te komen. De Trots van het Noorden speelt volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. In de resterende wedstrijden zal de ploeg zich moeten zien te motiveren om nog een resultaat te sprokkelen.

Bij Ajax spelen ze nog wel ergens om, al is dat niet iets waar ze in Amsterdam tevreden mee zijn. Hoewel de tweede plaats rekenkundig gezien nog kan, is het vizier op plek drie gericht. Daarmee zou de regerend landskampioen zich plaatsen voor de play-offs van de Europa League.

Niet iets waar je als Ajax zijnde voor wilt gaan, maar het is nu eenmaal de realiteit. De voorsprong op nummer vier AZ is twee punten, waardoor er geen misstap kan worden begaan.

Een walk-over voor Ajax?

Op basis van de ranglijst en het spel van Groningen van de laatste maanden zou je zeggen dat het voor Ajax een walk-over gaat worden. Je doet er echter goed aan om wat langer na te denken voordat je fors inzet op een Amsterdamse zege.

De kans is aanwezig dat de degradatie bevrijdend werkt voor Groningen. Er staat niks meer op het spel en iedere sporter heeft een eergevoel. De spelers zullen in de laatste drie wedstrijden willen laten zien dat ze wél iets kunnen, al is het maar om een mooie transfer te kunnen versieren.

Bovendien is het niet zo dat Ajax wekelijks de pannen van het dak speelt. Natuurlijk zijn ze favoriet om in FC Groningen de zege te pakken, maar je zou best een gokje kunnen wagen en op de Noorderlingen inzetten.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account