Voorbeschouwing FC Groningen – AZ (01-10-2022)

Het houdt allemaal nog niet over wat FC Groningen dit seizoen laat zien. Voor een club als FC Groningen met de fanatieke aanhang en het mooie stadion, is het een beetje kleurloos.

FC Groningen staat na zeven speelronden twaalfde in de eredivisie, met acht punten. Ook de duels zijn weinig spectaculair. Weinig doelpunten, behalve in het duel met Ajax, maar deze vielen aan Amsterdamse zijde. De doelstelling is Europees voetbal, dan zal het toch echt anders moeten bij FC Groningen.

In ieder geval is Cyril Ngonge weer terug in de selectie. Hij werd drie weken geleden uit de selectie gezet, omdat hij zich niet goed zou gedragen en te weinig inzet zou hebben getoond. Dat is volgens trainer Frank Wormuth nu beter. Met Ngonge kan FC Groningen proberen een resultaat te behalen in de thuiswedstrijd tegen AZ. Dat zal niet meevallen.

Kampioenskandidaat AZ?

AZ heeft van alle Nederlandse ploegen dit seizoen de meeste wedstrijden gespeeld. In de Conference League moest er vroeg worden begonnen, met positief resultaat.

In de competitie staat AZ keurig op de derde plaats, met slechts één punt minder dan PSV en Ajax. Laatstgenoemde ploeg werd in de laatste wedstrijd voor de interlandbreak verslagen, wat in Alkmaar voor een flinke boost van het zelfvertrouwen zal hebben gezorgd.

Het is misschien nog te vroeg om te concluderen, maar op basis van de positie op de ranglijst én het vertoonde spel is AZ misschien wel een kampioenskandidaat.

Helaas voor AZ is verdediger Bruno Martins Indi langdurig geblesseerd. Hij moet zelfs het WK in november missen. Ook Karlsson en Pavlidis zitten nog in de ziekenboeg, hoewel eerstgenoemde hoopt snel zijn rentree te kunnen maken.

Op papier is AZ favoriet in het duel met FC Groningen. Echter kan dit voor de Groningers misschien wel de wedstrijd van de ommekeer worden.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account