Voorbeschouwing FC Groningen – Excelsior (25-02-2023)

Even terug naar begin januari. Ook toen stond FC Groningen er niet goed voor, maar met de directe concurrenten die kort na elkaar bekampt moesten worden, kon FC Groningen snel de weg omhoog inzetten.

De theorie klopte inderdaad als een bus. De praktijk klopte echter voor geen meter. FC Groningen bakte er weinig van en staat inmiddels op de voorlaatste plaats van de eredivisie. De achterstand op de veilige vijftiende plaats bedraagt momenteel zes punten.

De nummer vijftien van de eredivisie is Excelsior. En laat Excelsior nu net de eerstvolgende tegenstander van FC Groningen zijn. De opdracht voor de ploeg uit het noorden is heel simpel: winnen en niks anders.

Dat deed FC Groningen overigens voor het laatst op 23 oktober. Tegen PSV, dat dan weer wel. FC Groningen moet snel punten gaan pakken, anders speelt het volgend seizoen niet meer in de eredivisie. En dat past toch eigenlijk niet bij een club als FC Groningen.

Ook Excelsior heeft punten nodig

Excelsior staat er iets beter voor, maar niet veel. De Rotterdammers begonnen goed aan het seizoen, maar de laatste tijd zijn de resultaten wat minder. Maart is een belangrijke maand voor de Kralingers, met onder meer SC Cambuur en FC Emmen als tegenstanders.

Wat zouden ze graag de maand februari afsluiten met een overwinning op FC Groningen. Dit zou voor de nodige lucht zorgen en het vertrouwen een kleine boost geven.

Het zal zaterdagavond niet mee gaan vallen om te winnen, voor beide ploegen niet. Het vertrouwen is broos. Als je kijkt naar het spel van de afgelopen tijd, dan geef je vooraf het lichte voordeel aan Excelsior.

Dat heeft niet eens zozeer met het spel van de Rotterdammers te maken, maar meer met het slechte spel van FC Groningen. De spanning zal er vol op staan. Verwacht geen mooie wedstrijd, maar wel een hele spannende.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account