Voorbeschouwing FC Groningen – FC Twente (05-02-2023)

FC Groningen – FC Twente was lang een wedstrijd waar je als neutrale voetballiefhebber eens goed voor ging zitten.

Twee ploegen die in de subtop van de eredivisie meedraaien en vaak spelen voor Europees voetbal. Dat is bij FC Twente nog steeds het geval. Met een achterstand van zes punten op koploper Feyenoord doen de Tukkers zelfs mee om de titel.

Maar dan FC Groningen, het begint een steeds groter drama te worden bij de trots van het noorden. Het zag er al niet best uit, maar met onderlinge duels tegen gedoodverfde degradanten SC Cambuur en FC Volendam zou het vast wel goedkomen.

Alleen verloor FC Groningen beide wedstrijden, waardoor het nu zelf hekkensluiter is. En de concurrenten blijven ondertussen punten pakken.

Degradatie is met vijftien duels te gaan nog ver weg, maar zeker niet onrealistisch. Het is chaos in Groningen, en het is te hopen dat het allemaal rustig gaat verlopen tegen Twente.

Twentse degelijkheid

Want dat het een zware klus gaat worden, is wel duidelijk. FC Groningen is totaal niet in vorm en treft een ploeg die dat wel is en bovendien nauwelijks tegendoelpunten incasseert. Dat Twente ook meer dan behoorlijk kan aanvallen, laat het geregeld zien.

Toch is de voornaamste kracht de degelijkheid. Er staat een ploeg zonder echte vedetten, maar ze zijn wel een team. En daar gaat het toch voor een groot deel om in het voetbal.

FC Groningen heeft maar één ding nodig, en dat is een overwinning. Is dat realistisch tegen dit FC Twente? Je zou zeggen van niet, maar je moet ergens beginnen. Groningen is, mag je toch hopen voor ze, al door de ondergrens gezakt. Dan kan het alleen maar beter gaan.

Een punt of een zege tegen FC Twente zou een flinke verrassing zijn. Maar er zijn dit seizoen al gekkere dingen gebeurd.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account