Voorbeschouwing FC Groningen – FC Utrecht (07-04-2023)

De ontmoeting tussen FC Groningen en FC Utrecht gaat een interessante worden. Niet omdat het om Europees voetbal gaat, wat je zonder voorkennis zou verwachten van deze twee ploegen.

Het gaat om het voorkomen van degradatie (Groningen) en het zoeken naar vertrouwen (beide ploegen). FC Groningen en FC Utrecht zijn bezig aan een slechte reeks.

Voor FC Utrecht vallen de gevolgen tot nu toe mee. De bekeruitschakeling tegen Spakenburg (1-4) zal een eeuwig litteken blijven, maar in de competitie stevent de ploeg af op de play-offs voor Europees voetbal. Dat kan Groningen niet zeggen.

Na de resultaten van afgelopen weekend te hebben bekeken, zal geen enkele Groninger blij zijn geweest. De achterstand op de concurrentie is weer opgelopen. Met nog zeven wedstrijden te gaan bedraagt deze zeven punten.

Niet onmogelijk, maar het is wel veel. Zeker als je bedenkt dat FC Groningen na de winterstop pas vijf punten heeft behaald. Je houdt het niet voor mogelijk, maar de trots van het noorden stevent regelrecht op degradatie af.

Alle ballen op Pepi

Of het tij nog te keren is, zal de komende weken moeten blijken, te beginnen met de ontmoeting van vrijdag tegen FC Utrecht. Bij FC Groningen is er één die zich aan de malaise weet te onttrekken. Spits Ricardo Pepi, gehuurd van Augsburg, heeft er al 10 gemaakt. Dat is knap bij een ploeg die in de onderste regionen staat.

Verder is het ontzettend matig wat Groningen laat zien. Een realistisch mens zal dan ook niet meer geloven in handhaving. Maar de toekomst is niet altijd realistisch, dus het kan nog wel.

Dan moet er gewonnen worden van FC Utrecht. De ploeg uit de Domstad is aan een slechte periode bezig en zal het duel tegen FC Groningen juist willen aangrijpen voor de ommekeer.

Ook FC Utrecht leunt op een sterke spits, de Griek Douvikas. Dankzij hem is FC Utrecht favoriet.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account