Voorbeschouwing FC Groningen – FC Volendam (07-08-2022)

Als nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie promoveerde FC Volendam na een afwezigheid van 13 seizoenen naar het hoogste niveau.

De Volendammers (met voorzitter Jan Smit) beginnen de terugkeer met een uitwedstrijd tegen FC Groningen.

FC Groningen is, niet beledigend bedoeld, al enkele seizoenen een wat kleurloze ploeg. Waar het voorheen een schrik van de traditionele top 3 was, heeft Groningen jaren achter de rug waarin het als twaalfde en zevende eindigde. Niet verkeerd, maar ook niet briljant.

De voorbereiding van FC Groningen past eigenlijk prima in deze omschrijving. Zeges op Osasuna en FC Emmen werden afgewisseld met ruime nederlagen tegen Hannover en Werder Bremen.

De Noor Isak Dybvik Määttä is de duurste aankoop van de zomer. De verdediger kwam voor iets meer dan een miljoen euro over van Aalesund. Verder kwamen Liam van Gelderen (Ajax), Nordin Musampa (Ajax), Joey Pelupessy (Giresunspor), Ragnar Oratmangoen (Go Ahead Eagles) en Michael Verrips (Fortuna Sittard) naar Groningen.

De nieuwe trainer van FC Groningen is Frank Wormuth, die eerder Heracles onder zijn hoede had.

Het vraagteken Volendam

FC Volendam moest het vorig seizoen vooral hebben van de doelpunten van Robert Mühren. Ook dit seizoen staat de Volendammer onder contract. Een andere aanvaller, Henk Veerman, is terug op het oude nest.

Daarnaast keert ook Antonucci terug, hij komt over van Feyenoord. Verder worden twee spelers van Internazionale gehuurd, Stankovic en Oristanio. Van dit duo mag het nodige verwacht worden.

Voor Volendam-trainer Wim Jonk zal handhaving het doel zijn. Toch is het helemaal niet vreemd om voor dit duel op een Volendamse zege in te zetten. Vaak kan een promovendus in een eerste wedstrijd van een nieuw seizoen net wat meer, en op papier heeft Volendam een prima selectie.

FC Groningen in eigen huis was lang een bijna onneembare vesting. Dit seizoen moet uitwijzen of de angst bij de tegenstander terug gaat komen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account