Voorbeschouwing FC Groningen – Feyenoord (15-01-2023)

Koploper Feyenoord begon de lange tweede seizoenshelft met een punt op bezoek bij FC Utrecht. Op zich geen slecht resultaat, maar Feyenoord had wel een gouden zaak kunnen doen.

De concurrentie, op FC Twente na, speelde namelijk ook gelijk. In ieder geval is de voorsprong van de Rotterdammers nog altijd in tact. In de zware januarimaand is FC Groningen de volgende tegenstander.

De Groningers zijn vooral vanwege het verleden een zware opponent. De praktijk is namelijk dat FC Groningen opnieuw een tegenvallend seizoen draait. Trainer Frank Wormuth moest vertrekken. Zijn opvolger Dennis van der Ree liet een zeer jonge ploeg opdraven tegen Excelsior.

Dat was dan ook het voornaamste wapenfeit, want op het veld liet FC Groningen weinig zien. Het resulteerde in een 1-0 nederlaag. Alweer de negende verliespartij in vijftien wedstrijden. FC Groningen is de teleurstellende nummer vijftien in de eredivisie en ziet de gevarenzone steeds dichter op zich afkomen.

Vertrouwen uit PSV-thuis?

FC Groningen moet ergens het vertrouwen vandaan halen. Van het spel zal dit niet komen, tenzij Groningen deze week erg goed traint. Wat dat betreft kan Groningen beter teruggaan naar oktober vorig jaar. Toen werd PSV in een kolkend Euroborg met 4-2 geklopt. Misschien dat er tegen Feyenoord opnieuw gestunt kan worden.

Feyenoord heeft het altijd moeilijk in de Euroborg. De laatste zege dateert van 2017. En de laatste drie edities eindigden in een gelijkspel. Het belooft zondag een mooi duel te worden. Feyenoord kan zich geen nieuw puntverlies veroorloven.

En ook FC Groningen moet zo langzamerhand gaan winnen. Het verschil met nummer 17 Volendam is slechts 3 punten. Bovendien spelen concurrenten FC Emmen en SC Cambuur tegen elkaar. Het kan er na zondag écht slecht uitzien voor Groningen.

Feyenoord start zondag als koploper in de eredivisie en is daarmee favoriet. FC Groningen mag echter niet onderschat worden.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account