Voorbeschouwing FC Groningen – Go Ahead Eagles (21-08-2022)

Twee ploegen die iets goed hebben te maken. FC Groningen werd in de Johan Cruijff Arena helemaal dolgedraaid door Ajax, met een 6-1 nederlaag tot gevolg.

Go Ahead Eagles is na twee speelronden hekkensluiter in de eredivisie, hoewel het programma met een uitwedstrijd tegen AZ en een thuiswedstrijd tegen PSV allesbehalve makkelijk is geweest. Tegen PSV ging het gelijk op, totdat verdediger Mats Deijl een rode kaart kreeg na een zware overtreding.

Deijl is er daardoor in de uitwedstrijd tegen FC Groningen niet bij. Ook bij Groningen gaat het niet van een leien dakje. Sportief gezien niet, met één punt uit twee wedstrijden, maar ook op de achtergrond rommelt het. Spits Jorgen Strand Larsen is boos. Hij wil weg, maar FC Groningen wil hem niet laten gaan.

Strand Larsen zei in de media teleurgesteld te zijn in de club. Een andere spits, Michael de Leeuw, is inmiddels naar Willem II vertrokken. Ook dit ging niet in de grootste harmonie.

Ideale tegenstander?

Op dat gebied komt het voor de nieuwe trainer Frank Wormuth misschien wel goed uit dat Go Ahead Eagles op bezoek komt in de Euroborg. Het draait nog niet echt lekker bij het team van René Hake, en hoe langer Go Ahead op 0 punten blijft staan, hoe moeilijker het gaat worden. Kijk maar naar PEC Zwolle vorig seizoen.

Aan de andere kant zal Go Ahead Eagles FC Groningen misschien ook wel als ideale tegenstander zien. FC Groningen draait ook nog niet lekker, en als er tegen Go Ahead niet wordt gewonnen, zal het morren zo langzamerhand gaan beginnen.

Vooraf kan je FC Groningen zeker wel als favoriet bestempelen, helemaal in eigen huis. Een overwinning van Go Ahead Eagles zou een verrassing zijn. Een gelijkspel ligt op dat vlak meer in de lijn der verwachting.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account