Voorbeschouwing FC Groningen – NEC (22-04-2023)

Last chance saloon is het voor zowel FC Groningen als NEC. De belangen zijn echter tegenstrijdig. NEC kan zich nog plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal.

Dat zou een bonus zijn voor de Nijmegenaren, die pas vorig seizoen terugkeerden op het hoogste niveau. Dat hoogste niveau is de plek waar FC Groningen thuishoort, maar in het seizoen 2023/2024 niet op actief gaat zijn.

Die kans is toch wel erg groot. De Groningers spelen met name na de winterstop dramatisch en halen geen punten. Dan wordt het een lastig verhaal.

Weinigen bij Groningen zullen nog geloof in een goede afloop hebben. Zo liet kind van de club, Arjen Robben, afgelopen weekend weten de moed te hebben opgegeven.

De staf en spelers zullen dit nooit zeggen, maar als je FC Groningen op het veld ziet, is er weinig geloof te bespeuren. Het kan nog wel, en wonderen bestaan. Het Wonder van Groningen zal dan tegen NEC moeten beginnen.

Vijf finales

Onmogelijk is het niet. Na NEC wachten nog Go Ahead Eagles, Ajax, Vitesse en Sparta Rotterdam. Er moeten minstens 10 punten worden behaald. Het zou van lef getuigen als je nu flink zou inzetten op de handhaving van FC Groningen.

Bij BetCity geloven ze er ieder geval niet meer in gezien de huidige odds van 1.05 indien Groningen rechtstreeks degradeert.

NEC heeft wat goed te maken na de derby tegen Vitesse. In eigen huis werd met maar liefst 4-1 verloren. Dat doet al een hoop pijn, daarnaast kwam het slecht uit met het oog op de play-offs voor Europees voetbal.

Op het duel met FC Groningen is wel wat druk komen te staan. NEC begint wel als favoriet aan de ontmoeting. Daar speelt de matige vorm van FC Groningen natuurlijk ook een rol in. Er zijn eigenlijk geen aanknopingspunten waar de Noorderlingen zich aan kunnen optrekken.

Het wordt inderdaad hopen op een wonder. Die zijn er soms, maar niet echt vaak.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account