Voorbeschouwing FC Groningen – PSV (23-10-2022)

FC Groningen uit was altijd een zware wedstrijd. Niet alleen voor PSV, maar voor iedere ploeg die naar het noorden van het land ging.

De laatste seizoenen gaat het allemaal niet zo lekker voor FC Groningen. En dit seizoen vormt daar vooralsnog geen uitzondering op. De laatste weken gaat het zelfs dermate slecht dat FC Groningen op de zestiende plaats staat.

Als dat over 24 wedstrijden nog het geval is, moet FC Groningen de nacompetitie in. Zo ver is het nog lang niet, maar de paniek zal er inmiddels toch een beetje zijn.

En dan komt de ploeg in vorm ook nog op bezoek. Na een mindere periode draait de Eindhovense motor de laatste weken weer op volle toeren. Vorig weekend werd FC Utrecht (nog zo’n ploeg die tegenvalt) met 6-1 aan de kant geschoven. PSV is de nummer twee in de eredivisie, met twee punten achterstand op Ajax.

Sterke aanvallers

et name de aanvallers van PSV boezemen angst in. Tegen Utrecht maakten Xavi Simons, Guus Til en Anwar El Ghazi er elk twee. En dan staat de absolute smaakmaker van de laatste weken, Cody Gakpo, ook nog aan de aftrap.

Wie de uitblinkers bij FC Groningen zijn? Dat zijn er de laatste weken niet zo veel. Ricardo Pepi moet voor de doelpunten zorgen, net als Cyril Ngonge. Die laatste was een tijdje uit de selectie verbannen, maar is weer terug.

Het verschil heeft hij, net als de rest van Groningen, niet kunnen maken. Er moeten snel punten worden gehaald. Dat zal ook trainer Frank Wormuth weten. Anders is hij al voor het WK werkloos.

De laatste zege van FC Groningen tegen PSV is ook al een tijd geleden. In oktober 2013 werd met 1-0 gewonnen. Het lijkt niet verstandig om in te zetten op een nieuwe Groningse zege.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account