Voorbeschouwing FC Groningen – SC Cambuur (26-01-2023)

De echte derby van het noorden werd afgelopen weekend door FC Groningen verloren. Dan moet het maar tegen die andere club uit Friesland gebeuren.

SC Cambuur is de hekkensluiter in de eredivisie, wat niet vreemd is. Er wordt namelijk niet gescoord. En waar er in het begin van het seizoen nog aardig werd gevoetbald, is ook dat nu een stuk minder.

Dan wordt het een heel lastig verhaal. Als er verloren wordt van FC Groningen, is Cambuur natuurlijk nog niet gedegradeerd. Maar het gat wordt dan wel groot.

Het leuke aan dit duel is dat het voor beide ploegen moet. FC Groningen is aan een slechte reeks bezig, met als absoluut dieptepunt de thuisnederlaag in de bekerwedstrijd tegen de amateurs van Spakenburg.

Maar ook in competitieverband wordt er steeds verloren. De komende twee wedstrijden zijn cruciaal. Als er niet wordt gewonnen van Cambuur en in het weekend van FC Volendam worden de Groningse zorgen groter dan ooit.

Wie o wie gaat er scoren?

Op 13 november maakte SC Cambuur voor het laatst een doelpunt in de eredivisie. Dat is natuurlijk veel te lang geleden. Ook FC Groningen weet het net de laatste weken allesbehalve makkelijk te vinden.

De neutrale toeschouwer hoeft er donderdag dan ook niet overdreven veel van te verwachten. Maar dat is aan de andere kant ook het mooie van degradatieduels. De belangen zijn groot, de vorm slecht en de spanning bijna ondraaglijk.

Het positieve voor FC Groningen is dat het tegen sc Heerenveen lange tijd mee kon komen. En een punt zat er tot tien minuten voor tijd in. En de positieve punten voor SC Cambuur? Dat is goed zoeken. Houd het er maar op dat de achterstand nu nog te overzien is.

Als je een favoriet voor donderdag moet aanwijzen, dan wordt het toch FC Groningen. Hoewel een 0-0 verre van ondenkbaar is.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account